Nemzetközi foci

Hiába az ollózós gól, a Lecce megbüntette a Napolit

Úgy tűnt, kimászott a gödörből a Napoli, amely úgy várhatta a Lecce elleni meccset a Serie A 23. fordulójában, hogy előző öt tétmérkőzéséből négyet megnyert. Ehhez képest a Lecce ellen az első félidőben a Napoli minden helyzetét kihagyta, a legközelebb Insigne járt a gólhoz, aki a lécet találta el. A Lecce viszont megbüntette a pazarlást, Lapadula volt jó helyen egy kipattanónál.

A szünet után gyorsan egyenlített a Napoli, a tökéletesen végigvitt akcióban Insigne és Mertens is benne volt, Milik pedig majdnem elrontotta az ordító ziccert, de a kapufa ezúttal a hazaiakkal volt.

Aki azt várta, hogy a Napoli innentől begyűri a Leccét, annak csalódnia kellett, a vendégek ismét vezetést szereztek, Falco beadása után Lapadula ezúttal fejjel vette be Ospina kapuját.

1-2 után a Napoli vadul reklamált egy elmaradt büntető miatt, az esetnél Milik lábát tényleg eltalálták, de a lengyel csatár olyan látványosan esett össze, hogy a bíró végül műesés miatt sárga lapot adott neki. Ha ez még nem lett volna elég a nápolyiaknak, Mancosu óriási szabadrúgásgóllal döngölte földbe a hazaiakat.

Callejón egy ollózós góllal közelebb hozta a Napolit, de ez csak az eredmény kozmetikázására volt elég. A Leccének nagyon kellett a győzelem, mert így sikerült a Genoa ellen maradnia.

Genovában a kiesőhelyen álló hazaiak a pocsék formában lévő Cagliarit fogadták, amely kilenc tétmeccs óta nyeretlen volt. A szárdok győzelmi esélyét nem növelte, hogy az első félidő közepére sérülések miatt két cserét is ki kellett használniuk, ráadásul hátrányba is kerültek, amikor Pandev kapu elé csavart labdáját mindenki elengedte, és az a hálóban pihent meg.

Az utolsó percekben a Cagliari nagyon nyomott, Nainggolan bombájánál a léc hárított a kapus helyett, a kipattanót pedig Joao Pedro nem tudta bebólintani. A győzelem ellenére a Genoa maradt a 18. helyen, vagyis jelen állás szerint kiesne.

A sereghajtó SPAL ezt a fordulót is pont nélkül zárta, mivel a liga egyik legrapszodikusabb csapata, a Sassuolo a meccs végén lecsapott, az utóbbi időben fontos gólokat szállító Boga a 90. percben fejelte a vendégdrukkereket eksztázisba repítő gólt.

A Brescia is bosszús lehetett a végjáték miatt, hiába sikerült Bisoli révén a 81. percben gólt szerezni, a korábban a videózás után egy tizenegyestől megfosztott Udinese a hosszabbításban De Paul révén megmentett egy pontot. Pedig az a plusz két pont nagyon kellett volna a Bresciának, amely maradt az utolsó előtti helyen.

A Lazio ezúttal nem rendezett gólfesztivált, de egy találat is elég volt, hogy sikerrel zárta a pármai túrát, ezúttal az ecuadori csatár, Felipe Caicedo volt a hős. A Lazio 18 forduló óta veretlen, ami klubrekord, és egy pontra feljött az éllovas Juventusra.

Serie A, 23. forduló:

SPAL – Sassuolo 1-2 (1-0)
Genoa – Cagliari 1-0 (1-0)
Napoli – Lecce 2-3 (0-1)
Brescia – Udinese 1-1 (0-0)
Parma – Lazio 0-1 (0-1)
Internazionale – AC Milan 4-2 (0-2)

Kiemelt kép: Alberto PIZZOLI / AFP

Olvasói sztorik