Nemzetközi foci sport

Dzsudzsák csapatkeresés helyett próbálja megérteni, miért köszöntek el tőle

A Dzsudzsák Balázstól elköszönő egyesült arab emírségekbeli klub, az al-Ittihad Kalba elnöke azt mondta, a magyar válogatott csapatkapitánya 33 évesen már nem képes arra a teljesítményre, amit a posztja megkövetel, így egy ideje már figyelték, kit lehetne a helyére hozni. Most megszólalt a témában a magyar focista is.

Dzsudzsák klubja csak a megfelelő pillanatot várta, hogy a helyére igazoljon valakit
Az al-Ittihad Kalba elnöke szerint a magyar válogatott csapatkapitánya már nem tud olyan teljesítményt nyújtani, amit a posztja megkövetel.

„Sokkolt a döntés. Semmilyen nézeteltérés nem volt a szakmai stábbal és a vezetőséggel sem, valamint a játékostársakkal is nagyon jó viszonyt ápoltam. Egyelőre nem gondolkodom a következő csapatomon, jelenleg csak próbálom megérteni a vezetőség döntését” – nyilatkozta Dzsudzsák az al-Ittihad nevű helyi lapnak.

A szélsőt minden bizonnyal azért is érte váratlanul a szakítás, mert pár nappal korábban ügynöke még azt magyarázta, hogy küszöbön áll a szerződéshosszabbítás.

Dzsudzsák Balázs előtt az új szerződés, ajánlat futott be Varga Rolandért
Az al-Ittihad Kalba játékosa, akár nyárig is kivárhat a döntéssel.

A lap szerint Dzsudzsák a liga egyik legjobb labdarúgójának számított. A magyar játékos 2018 szeptemberében igazolt az al-Ittihad Kalbához, és a másfél szezon alatt a lap statisztikája szerint 36 meccsen kilenc gólt szerzett, miközben 52 alkalommal hozta helyzetbe társait.

Kiemelt kép: KARIM JAAFAR / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!