Magyar foci

Mezőkövesden sem tudott nyerni az Újpest

Döntetlent játszott a harmadik és a hetedik helyezett az OTP Bank Liga 19. fordulójának keddi nyitómeccsén.

A Mezőkövesd Zsóry FC–Újpest FC találkozó nyitotta az OTP Bank Liga 19. fordulóját – hétközi fordulóval folytatódik az NB I.

Alig 14 percet kellett várni a találkozó első góljára, amit szerencsés körülmények között szerzett az Újpest: egy erős szabadrúgást Szappanos Péter éppen Berecz Zsomborra ütött rá, akiről a saját kapujába pattant a labda. Igyekezett a gól előtt még kapufát is lövő Mezőkövesd is, de csak nem akart összejönni az egyenlítő találat – igaz, az Újpest előtt is adódott lehetőség az előny növelésére.

Berecz Zsombor öngólja

Megtört a jég. Az Újpest utolsó három bajnokiján képtelen volt gólt szerezni. Cseri kapufájára Burekovic szabadrúgásával válaszoltak a lila-fehérek. A labda Berecz Zsomborról pattant be. Ha nem is újpesti nevéhez fűdődik a gól, akkor is gól és ugyanannyit ér. A bajnokit itt nézheted élőben: http://bit.ly/2SfJTQ0

Közzétette: M4Sport – 2020. február 4., kedd

A második félidő elején újabb kövesdi helyzetet már gól követett: a nemrég igazolt Marin Jurina Berecz beadásából egyenlített. A hazaiak talán még a gólt ünnepelték, amikor a szintén télen visszatérő Novothny Soma ismét a vendégeknek szerzett vezetést (1-2). Szappanoson múlt, hogy nem nőtt a különbség, nagy védéssel tartotta meccsben a hazaiakat.

Helyzet még adódott mindkét csapat előtt, gólt viszont csak a Mezőkövesd szerzett: Dino Besirovic percekkel a vége előtt egyenlített és mentett pontot a csapatának. Az Újpest idegenben egy pontot szerzett a dobogós rivális ellen.

OTP Bank Liga, 19. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC–Újpest FC 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Jurina (52.), Besirovic (87.), illetve Berecz (öngól, 14.), Novothny (56).

Szerdán játsszák:
18 óra: Debreceni VSC–Mol Fehérvár FC
18 óra: Kaposvári Rákóczi FC–Paksi FC
18 óra: Puskás Akadémia FC–Diósgyőri VTK
18 óra: Zalaegerszegi TE FC–Kisvárda Master Good
19.30: Ferencvárosi TC–Budapest Honvéd

Kiemelt kép: Gál Péter/mezokovesdzsory.hu

Olvasói sztorik