Nemzetközi foci sport

Az oroszok szégyenről írnak a Fradi elleni vereség után

Közel 15 év után nyert újra nemzetközi kupa főtábláján a Ferencváros, amely az Európa Liga harmadik fordulójában a CSZKA Moszkva otthonában győzött 1-0-ra. A meccs hőse Varga Roland volt, aki két perccel a beállása után szerezte meg a találkozó egyetlen gólját.

Mutatjuk, hogyan ünnepelt a Fradi az öltözőben
5425 nap után aratott újra nemzetközi csoportkörös győzelmet az FTC.

Amíg Magyarországon érthetően nagy az öröm, hogy ezt a nehéz mérkőzést nem kevés szerencsével behúzta a magyar bajnok, addig Oroszországban úgy zúgnak a vészharangok, hogy idáig elhallatszik. A Szport Expressz például hosszú cikkben kesereg az orosz klubfoci helyzetén, már a címben is beleszáll a moszkvai csapatba:

CSZKA, Európa legalján.

A cikkíró ezután azt pedzegeti, hogy a CSZKA-t újra megalázták és szégyennek nevezi a Fradi elleni vereséget, mivel a magyar csapat az UEFA-koefficiensek alapján a mezőny leggyengébb csapata lenne a CFR Cluj mellett, miközben a moszkvaiakat az első kalapból sorsolták ki. Azt azért megjegyzi, hogy hajtott hazai csapat, de mint a másik két csoportmeccsen, ezúttal sem jött össze semmi. És igazából egy-két játékost leszámítva senki sem tudta hozni azt a szintet, amire képes lenne.

Ezután hosszasan fejtegeti, hogy igazából az orosz klubfoci nem sok sikert tud felmutatni az elmúlt évekből:

  • a bajnoki bronzérmesüknek gyakorlatilag alig osztanak lapot az európai kupákban,
  • nem sikerül három csapatot eljuttatniuk a Bajnokok Ligája főtáblájára,
  • és ott sem igazán sikerül túlélni a csoportkört.

Ugyan a koefficiens-rangsorban még előzik például Hollandiát, ilyen eredményekkel hátrébb fognak csúszni, és onnan nagyon nehéz lesz újra feljebb kapaszkodniuk. És, ha már a hollandok, az Ajaxot hozta fel példaként a cikkíró, mert szerinte olyan sikerről, mint az amszterdamiak BL-elődöntője, nem is nagyon álmodhat most az orosz foci.

Az oroszok Európában

A Bajnokok Ligájában két csapatuk szerepel a főtáblán: a Lokomotiv Moszkva egy győzelemmel és két vereséggel a csoportja harmadik helyén áll (a Juventus és az Atlético mögött), a Zenit pedig eddig egy-egy győzelmet, döntetlent és vereséget gyűjtött.

 

Az Európa Ligában a CSZKA Moszkva eddig mindhárom meccsét elveszítette, míg a Krasznodar a harmadik fordulóban gyűjtötte be az első pontjait, a Tranbzonsport verte idegenben 2-0-ra.

A válogatottat emlegette pozitívumként, amely sztárok nélkül tudott sikereket elérni a hazai világbajnokságon – negyeddöntőig jutottak, a horvátoktól kaptak ki tizenegyesekkel, de már a 2020-as Eb-re is kijutottak meggyőző teljesítménnyel. Szerinte az orosz kluboknak el kellene gondolkodniuk a jövőn és követni azt, amit Sztanyiszlav Csercseszov meghonosított a válogatottnál:

a fegyelem és a csapatérdek mindennél fontosabb.  

Kiemelt kép: SEFA KARACAN / ANADOLU AGENCY

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!