Nemzetközi foci

Amatőr csapat is ott lesz az FA Kupa második fordulójában

Az angol FA Kupa első fordulóját ugyan csak november 8 és 11. között rendezik majd, egy továbbjutója máris akad. Az amatőr Chichester Cityt ugyanis a Bury FC-vel sorsolták össze, ám

a harmadosztályú csapatot kizárták utólag a sorozatból pénzügyi problémái miatt.

A Buryt korábbi tulajdonosa, Stewart Day hozta lehetetlen helyzetbe, mert őrült magas fizetésekkel csábított el futballistákat és hiába jutott a csapat harmadosztályba, csődközeli helyzetbe került a klub. Elcsúszott bérek és négymillió fontos tartozások miatt megvonták az 1885-ben alapított klub licenceit, így az FA Kupában sem indulhat végül, ennek köszönheti automatikus továbbjutását a legjobb 128 közé a Chichester City.

A nyolcadosztályú klub Twitteren tette közzé, hogy a hír hallatán pénzt fognak adományozni a Burynek, ezzel is segítve ellenfelük kilábalását az anyagi és jogi problémák okozta bajból.

Azért kétségeink ne legyenek, az amatőr focisták is pontosan tudták, hogy ezzel simán mehetnek tovább, így örültek a sorsolás pillanatában:

Chichester City egyébként már hat csapatot kiejtett, így jutott el egyáltalán az első forduló sorsolásáig, amivel szép kis summát fociztak össze: a BBC beszámolója szerint 82,390 fontot szerzett eddig az amatőr csapat, a Bury „kiejtése” újabb 36 ezer fontot ér majd, úgyhogy lesz miből adakozni. A Chichester City a mezőny legalacsonyabban rangsorolt klubja az FA Kupában.

Kiemelt kép: Action Foto Sport/NurPhoto via Getty Images

Olvasói sztorik