Nemzetközi foci

Újabb klublegenda vállalt edzői munkát a Chelsea-ben

Ashley Cole lesz a Chelsea U15-ös csapatának edzője. A szélső hátvédként nyolc évet csapatban töltő Cole nyáron végleg befejezte labdarúgói pályafutását és visszatért legnagyobb sikerei helyszínére, a Stamford Bridge-re.

A Chelsea-ben csak top játékosok játszhatnak, ezért a klub keresi a korábban nagy eredményeket elérő korábbi játékosokat, akik tanácsaikkal segíthetik a fiatal futballisták fejlődését.

– magyarázza a 38 éves szakember érkezésének okát a klub honlapján.

Ashley Cole már a második klublegenda, aki visszatért a Chelsea-be stábtagként, hiszen az első csapat vezetőedzője, Frank Lampard is komoly karriert futott be a londoni csapatban, sőt tavaly a Derby Countyban még Cole edzője is volt.

Cole az Arsenal és a Chelsea színeiben háromszor nyert angol bajnokságot, hétszer FA Kupát, a CFC-vel pedig egyszer Bajnokok Ligáját és Európa Ligát is. Az angliai karrierje után a Los Angeles Galaxy, majd az AS Roma játékosa lett, mielőtt 2019 telén a Derby Countyba szerződött, ahonnan aztán visszavonult. A Chelsea-ben 338 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 7 gól és 38 gólpassz a mérlege. A klub fiataljainak biztosan óriási élmény lesz vele dolgozniuk.

Kiemelt képen Ashley Cole és Frank Lampard még a pályán kipviselik a Chelsea-t. Fotó: Michael Regan/Getty Images

Olvasói sztorik