Nemzetközi foci

Iszonyatos mélységben van az AC Milan

Elszenvedte szezonbeli negyedik vereségét is az AC Milan, amely a Serie A hatodik fordulójában hazai pályán, a Fiorentinától kapott ki 3-1-re.

Marco Giampaolo csapata nem kezdett rosszul, de gyorsan belerázódtak a meccsbe a firenzeiek, majd Pulgar büntetőjével a vezetést is megszerezték a 14. percben. Hiába volt többet a labda a hazaiaknál az első félidőben, a támadásépítés nem igazán ment.

A Fiorentina vezető gólja:

Ha nem lett volna így is elég mély gödörben a Milan, még emberhátrányba is került a második félidő legelején: Musacchio rúgta fel törlesztés gyanánt Ribéryt, elsőre sárgát kapott csak, de aztán visszanézték az esetet, a lap színe pedig pirosra módosult.

Musacchio piros lapja:

Ez nagyjából meg is pecsételte a milánóiak sorsát, főleg, miután Castrovili duplázta meg a vendégek vezetését. Csak azért nem lett hirtelen teljesen reménytelen a helyzet, mert Donnarumma kivédett egy tizenegyest.

A vendégek második gólja:

Ribéry bevitte még a kegyelemdöfést, a veterán francia egy szépen végigvitt akció végén, pimasz csel után gurított a kapuba. Ez volt a második gólja a Serie A-ban.

Ribéry gólja:

Hogy legyen azért némi öröme is a hazai drukkereknek, arról Leao gondoskodott, a portugál látványos szóló végén szerezte meg a szépítő gólt – de már elég későn, a 80. percben.

Az AC Milan hat forduló alatt már a negyedik vereségét szenvedte el, mindössze hat pontja van a csapatnak és csak a 16. a tabellán. Bár a szezon korai szakaszában vagyunk, azért elég váratlan, hogy gyetlen ponttal van a csapat a kiesőzóna előtt.

Seria A, 6. forduló

AC Milan – Fiorentina 1-3 (0-1)

Kiemelt kép: Giuseppe Cottini/NurPhoto via Getty Images

Olvasói sztorik