Nemzetközi foci

Rasszista viccet sütött el Lukaku kárára egy szakértő, az állásába került

Meggyűlik az olaszok baja a rasszizmussal a Serie A-ban, az előző szezonban Moise Keannek huhogott egy meccsen át a Cagliari-tábor, majd ugyanezt megismételték idén Romelu Lukaku debütálásakor is.

A visszatérő probléma állandó vitatéma nem csak a Cagliari esetében és aligha segít a helyzeten, amikor a focistákért nem áll ki a klubjuk, szurkolóik, vagy éppen a liga. Az meg aztán pláne csak olaj a tűzte, amikor olyasmi történik, mint az egyik TV-műsorban, a TopCalcio24-ben. Az egyik szakértő, Luciano Passirani ugyanis a következő hajmeresztő kijelentést tette Lukakuval kapcsolatban élő adásban:

Ha egy az egyben akarod megverni, meg fog ölni. Talán az egyetlen esélyed, ha szemben találod magad vele az, ha adsz neki tíz banánt.

Ezek után a műsort rendező Fabio Ravezzani jelent meg a képernyőn, aki bocsánatot kért a nézőktől és azt is kijelentette, hogy a 80 éves szakértőt többé biztosan nem alkalmazzák majd.

A belga csatár egyébként nem kezdett rosszul az Interben, három meccsén két gólt lőtt, a szombati, Udinese elleni bajnokin maradt először gól nélkül új csapatában. Érdekesség egyébként, hogy hiába lövi a gólokat, a milánói drukkerek szerint teljesen rendben van, ha huhognak neki.

Ezek után senki sem lepődhet meg, ha Lukaku sűrűn megemlíti majd, hogy a rasszizmus komoly gond Olaszországban, még akkor is, ha előző klubjában, a Manchester Unitedben is vannak ezzel bajok: a Wolverhampton ellen büntetőt rontó Paul Pogba a közösségi médiában kapta mocskolódó üzeneteket saját szurkolóitól.

Kiemelt kép: Alessandro Sabattini/Getty Images

Olvasói sztorik