Nemzetközi foci

Leonardo Bonucci nem állt ki csapattársa mellett a rasszista szurkolókkal szemben

Ahhoz képest, hogy a Juventus nagyon kényelmesen verte a Cagliarit kedd este (2-0), komoly utóélete lett a mérkőzésnek. A második gólt szerző Moise Keant ugyanis rasszista beszólások és huhogások érték az ellenfél szurkolóitól. Miután gólt lőtt az olasz támadó, egyenesen a szardíniai klub drukkerei elé szaladt és széttárt karokkal ünnepelt.

Kean a közösségi médiában csak annyit írt, hogy a gólszerzés a legjobb válasz a rasszizmusra. Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón ingerülten beszélt az esetről, szerinte a kamerák segítségével meg lehet találni a tetteseket, így ki is lehetne tiltani őket a stadionokból örökre.

A legnagyobb meglepetést mégis Leonardo Bonucci okozta, aki egészen ostoba megjegyzést tett: a Juve hátvédje szerint Kean ugyanannyira hibás az eset miatt, amiért a Cagliari szurkolóit heccelte.

Hogy a 19 éves csatár fölöslegesen hergelte még az ellenfél drukkereit, az nem vitás, ugyanakkor meglehetősen ostoba megállapítás a csapattársat okolni – különösen, mivel már a gól előtt is “kapta az ívet” a futballista. Bonucci szavai egyébként az internet népét is alaposan felzaklatták, a nyilatkozata az ötödik legnagyobb vitatéma volt a Twitteren szerdán.

A két klub hivatalos közleményt nem adott ki a keddi meccsről, de a Cagliari elnöke visszautasította a szurkolóit ért rasszista vádakat, szerinte a drukkereknek nem Kean bőrszínével, hanem a viselkedésével volt problémájuk.

Végeredmény – Serie A, 30. forduló:

Cagliari-Juventus 0-2 (0-1)
Gólszerző: Bonucci (22.), Kean (85.)

korábban:

AC Milan-Udinese 1-1 (1-0)
Gólszerző: Piatek (44.) ill. Lasagna (65.)

Nyitókép: Enrico Locci/Getty Images

Olvasói sztorik