Az amputálást megúszta, a protézist nem az argentin legenda

Teljesen tropára ment Batistuta bokája, de már csak két hetet kell kibírnia.
Kapcsolódó cikkek

Gabriel Omar Batistuta Lionel Messi feltűnéséig az argentin válogatott gólrekordere volt, 77 találkozón 54 alkalommal volt eredményes, és részese volt a csapat utolsó nemzetközi sikerének, az 1993-as Copa América-győzelemnek is.

Batistuta a Newell’s Old Boysból indult, majd megfordult mindkét Buenos Aires-i nagycsapatban, a Bocában és a Riverben is, hogy aztán Európa igazoljon. A Fiorentina-drukkerek a mai napig áhítattal ejtik ki a nevét, Rómában is szép emlékeket hagyott maga után, hiszen 2001-ben bajnoki címet nyert, utolsó európai csapata pedig az Inter volt, ahonnan Katarba ment levezetni.

Visszavonulása után azt nyilatkozta, a tropára ment bokája miatt pokoli fájdalmai voltak, amit olyan nehezen viselt, hogy egy ízben azt kérte az orvosától, hogy amputálja a lábát.

Amputáltatni akarta a lábát Batistuta
Az argentin támadó visszavonulása után megjárta a poklok poklát.

Úgy tűnik, a helyzet nem sokat javult, a Clarín nevű argentin lap ugyanis azt írja, protézist kap a bal bokájába a korábbi kiváló csatár, a műtétre Svájcban kerül majd sor.

Leginkább azt remélem a műtéttől, hogy legalább akkor nem fáj a lábam, ha ülök. Még két hetet kell kibírnom ezzel a bokával, aztán keresek neki egy helyet, ahova eltehetem

– nyilatkozta fanyar humorral Batistuta.

Aki azt mondta, mindig a maximumra törekedett a pályafutása során, a pályán mindent beleadott, mert különben nem tudott volna érvényesülni az ellenfelekkel szemben. Erre szokták mondani, hogy kevés egészségtelenebb dolog van a profi sportnál.

Kiemelt kép: Giuseppe Maffia / NurPhoto