Nemzetközi foci

Három hónapra eltiltották Lionel Messit

A 2019-es Copa América bronzmeccsén pályafutása során másodszor állították ki Lionel Messit. A Chile ellen 2-1-ra megnyert találkozó után a Barcelona csatára el sem ment az éremosztóra, döntését pedig azzal indokolta, hogy a játékvezetők és a szervezők is Brazíliát támogatták a tornán.

Messi kiakadt, nagyon durván nyilatkozott
Dühében nem vett részt az éremátadáson.

A dél-amerikai szövetség (CONMEBOL) értelemszerűen nem örült a korrupció vádjának és a viselkedésnek sem, így aztán várható volt, hogy a piros lap miatti büntetése mellett – egy mérkőzést kapott a kiállításért – további szankciók is lesznek.

Messit végül három hónapra tiltotta el nemzetközi mérkőzésekről a CONMEBOL, amiért korrupcióval vádolta a szervezetet, írja a BBC. Eltiltása mellett ötvenezer dolláros bírságot is kapott a sztárfutballista.

Az argentin támadónak egy hete van fellebbezni a döntés ellen, de valószínűleg ezzel nem él majd.

Olyan nagyon nem kell a kardjába dőlnie Messinek, mivel a 2022-es világbajnokság selejtezői csak márciusban kezdődnek. Lényegében három felkészülési mérkőzést kell majd kihagynia Chile, Mexikó és Németország ellen. Tétmeccsről viszont nem marad le a nyilatkozata miatt.

Kiemelt kép: Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images

Olvasói sztorik