Nemzetközi foci sport

Három hónapra eltiltották Lionel Messit

A 2019-es Copa América bronzmeccsén pályafutása során másodszor állították ki Lionel Messit. A Chile ellen 2-1-ra megnyert találkozó után a Barcelona csatára el sem ment az éremosztóra, döntését pedig azzal indokolta, hogy a játékvezetők és a szervezők is Brazíliát támogatták a tornán.

Messi kiakadt, nagyon durván nyilatkozott
Dühében nem vett részt az éremátadáson.

A dél-amerikai szövetség (CONMEBOL) értelemszerűen nem örült a korrupció vádjának és a viselkedésnek sem, így aztán várható volt, hogy a piros lap miatti büntetése mellett – egy mérkőzést kapott a kiállításért – további szankciók is lesznek.

Messit végül három hónapra tiltotta el nemzetközi mérkőzésekről a CONMEBOL, amiért korrupcióval vádolta a szervezetet, írja a BBC. Eltiltása mellett ötvenezer dolláros bírságot is kapott a sztárfutballista.

Az argentin támadónak egy hete van fellebbezni a döntés ellen, de valószínűleg ezzel nem él majd.

Olyan nagyon nem kell a kardjába dőlnie Messinek, mivel a 2022-es világbajnokság selejtezői csak márciusban kezdődnek. Lényegében három felkészülési mérkőzést kell majd kihagynia Chile, Mexikó és Németország ellen. Tétmeccsről viszont nem marad le a nyilatkozata miatt.

Kiemelt kép: Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!