Nemzetközi foci

Sorra kapja a brazil beszólásokat Lionel Messi

Nem értenek egyet az argentin csillag nyilatkozatával.

A házigazda brazil válogatott nyerte az idei Copa Américát, miután vasárnap este a Maracana Stadionban rendezett fináléban 3-1-re legyőzte Perut. A brazilok 12 éve után nyerték meg ismét a kontinensbajnokságot, amelyen összességében kilencedik diadalukat aratták.

Négy gól és egy piros lap: Brazília otthon nyerte meg a Copát
Legutóbb 12 éve lettek kontinensbajnokok, most Peru ellen újra sikerült.

Az ünneplés során még mindig téma volt az argentin Lionel Messi nyilatkozata, aki a győztes, de számára kiállítással végződő bronzmeccs után azt mondta: „Nem vettem át az érmet, nem mentem fel a dobogóra, mert nem akarok részt venni ebben a korrupcióban. A tisztelet hiánya, amit elszenvedtünk… Nem hagyták, hogy eljussunk a döntőig. Többet érdemeltünk volna, ám a korrupció és a játékvezetők megállítottak. Nincs kétségem, hogy Brazília megnyeri a finálét, tökéletes körülményeket teremtették számára.”.

A brazilok szövetségi kapitánya, Tite reagált a szavaira.

Tisztelettudóbbnak kellene lennie, és elfogadnia, amikor legyőzik. A játékvezetők számos alkalommal hibáznak… De Messi nyomást gyakorol önmagára a hírneve miatt. Mi egész végig tiszta meccset játszottunk Argentína ellen.

Ennél keményebben fogalmazott a PSG brazil klasszisa, Marquinhos.

Rengeteg dolog történik csakis az ő kedvéért Barcelonában és a nemzeti csapatnál, de ilyen esetben még egyszer sem láttam panaszkodni… Veszített, ezt csendben el kellene fogadnia.

Érdekesség, hogy a perui szövetségi kapitány, az amúgy argentin Ricardo Gareca is kritizálta.

Messinek bizonyítékokra lenne szüksége, amikor korrupcióról beszél. Ne jöjjön ide, Dél-Amerikába csak azért, hogy ujjal mutogasson, és mocskosnak állítson be minket.

Kiemelt kép: Leo Pinheiro/Dia Esportivo/Photosport

Olvasói sztorik