Terminátorként darálja le a meccseket a Liverpool csatára

63 meccs 373 nap alatt, ráadásul gólok minden mennyiségben.
Kapcsolódó cikkek

Érdekes statisztikát bányászott elő a spanyol Marca, amely azt írja, a Liverpool szenegáli játékosa, Sadio Mané fáradhatatlanul nyomta le a meccseket egymás után az elmúlt egy évben.

373 nap alatt Mané 63 tétmeccset játszott a klubjában és a válogatottban, vagyis nagyjából hatnaponta dolga volt a pályán.

Az előző idényben kereken ötven meccsen játszott a Liverpoolban (26 gólig és 5 gólpasszig jutott), majd a Tottenham elleni győztes BL-döntő után csatlakozott az Afrika-kupára készülő szenegáli válogatotthoz, amely egészen a döntőig jutott, és ehhez Mané három gólja is kellett.

Majd alig három héttel az Algéria elleni finálé után már ismét a Liverpoolban serénykedett a pályán, a Chelsea elleni Szuperkupa-döntőben csapata mindkét gólját ő szerezte, aztán a Southampton elleni idegenbeli bajnokin is betalált.

Mané a 2019-es évben összesen 20 gólnál jár a Poolban, ez éppen annyi, mint amennyit két csatártársa, Mohamed Szalah és Roberto Firmino szerzett – összesen!

A Premier League-et tekintve is ő áll a rangsor élén, a bajnokságban ebben a naptári évben 15 alkalommal volt eredményes, és ez mind akciógól. Mögötte Sergio Agüero (Manchester City, 14 gól), valamint Raheem Sterling (Manchester City, 12) és Jamie Vardy (Leicester, 12) következik.