Nemzetközi foci sport

Bonyolódik a Sala-ügy: szén-monoxid-mérgezést kaphatott a futballista

Az egész világot megrázta, amikor 2019 január 21-én a Nantes-ból Cardiffba tartó argentin futballista, Emiliano Sala repülőgépe lezuhant. Először csak annyi volt biztos, hogy eltűnt a La Manche csatorna fölött a gép, majd február harmadikán a lezuhant repülő roncsait is megtalálták, végül február hetedikén felszínre hozták a csatár holttestét is.

Azonosították Emiliano Sala holttestét
A rendőrség bejelentése szerint az eltűnt futballista testét hozták fel a tengerfenékről.

A boncolást követően az orvosok azt állapították meg, hogy Sala a becsapódáskor súlyos fej- és gerincsérüléseibe halt bele, csakhogy egy toxikológiai vizsgálat más lehetőséget is felvet.

A BBC beszámolója szerint az eredményekből az derül ki, hogy szén-monoxid-mérgezést kaphatott a labdarúgó. Tünetek szerint három szakasza lehet az ilyen mérgezésnek, Sala vérmintájában jóval a harmadik szint, vagyis a potenciális halálos mérték fölötti karboxi-hemoglobin telítettségi szint szerepelt.

Mindezek fényében immár az is vizsgálat alá került, hogy jutott ilyen mennyiségű szén-monoxid az utastérbe, Sala családja pedig mindenre kiterjedő műszaki ellenőrzést szeretnének kiharcolni.

Kiemelt kép: LOIC VENANCE / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!