Nemzetközi foci

Bonyolódik a Sala-ügy: szén-monoxid-mérgezést kaphatott a futballista

Az egész világot megrázta, amikor 2019 január 21-én a Nantes-ból Cardiffba tartó argentin futballista, Emiliano Sala repülőgépe lezuhant. Először csak annyi volt biztos, hogy eltűnt a La Manche csatorna fölött a gép, majd február harmadikán a lezuhant repülő roncsait is megtalálták, végül február hetedikén felszínre hozták a csatár holttestét is.

Azonosították Emiliano Sala holttestét
A rendőrség bejelentése szerint az eltűnt futballista testét hozták fel a tengerfenékről.

A boncolást követően az orvosok azt állapították meg, hogy Sala a becsapódáskor súlyos fej- és gerincsérüléseibe halt bele, csakhogy egy toxikológiai vizsgálat más lehetőséget is felvet.

A BBC beszámolója szerint az eredményekből az derül ki, hogy szén-monoxid-mérgezést kaphatott a labdarúgó. Tünetek szerint három szakasza lehet az ilyen mérgezésnek, Sala vérmintájában jóval a harmadik szint, vagyis a potenciális halálos mérték fölötti karboxi-hemoglobin telítettségi szint szerepelt.

Mindezek fényében immár az is vizsgálat alá került, hogy jutott ilyen mennyiségű szén-monoxid az utastérbe, Sala családja pedig mindenre kiterjedő műszaki ellenőrzést szeretnének kiharcolni.

Kiemelt kép: LOIC VENANCE / AFP

Olvasói sztorik