Nemzetközi foci

Nagyokat hibázott a Salával lezuhanó repülőgép pilótája

Nem volt engedélye utasok szállítására és a műszereket sem ellenőrizte megfelelően.

Újabb információk láttak napvilágot az elhunyt Emiliano Sala kisrepülőgépének lezuhanásával kapcsolatban: Angol sajtóhírek szerint az argentin csatárt szállító pilóta, David Ibbotson – akit még nem találtak meg – alapvető hibákat vétett, amikor a felszállás előtt ellenőrizte a műszereket.

Olcsón megúszta az ellenszegülő Chelsea-kapus
Bár ha csak félreértés történt, akkor eleve fura, hogy büntetést kap.

A Daily Mail beszámolója szerint a pilótának engedélye sem volt arra, hogy pénzért utasokat szállítson, ráadásul a felszállás előtt nem volt eléggé körültekintő, pedig korábban az is tudvalévő volt, hogy a műszerek könnyen meghibásodtak, ráadásul hamis magassági adatokat mutattak és könnyen lefagytak, ezért az is kérdést vet fel, hogy a meghibásodás idején a műszerek helyes repülési magasságot mutattak-e.

A légi katasztrófák nyomozásáért felelős (AAIB) szerv jelentése szerint a gép Franciaország és Wales között már nem tudott egyenesen haladni,végül pedig teljesen irányíthatatlanná vált. Ibbotson a zuhanáskor pedig már képtelen volt felemelni a repülőt. Az utolsó rádiós bejelentkezéskor a pilóta annyit mondott a szokatlan manőverekre, hogy „csak egy nagy foltot akartam kikerülni”. A szakemberek hozzátették, még több információra lesz szükség a tragédia pontos okának a kiderítéséhez – írja az Origo.

Olvasói sztorik