Nemzetközi foci

Elkészült a világ legrondább focimeze

A futballszurkolók körében népszerű téma a csapatok meze, egészen pontosan arról szeretnek vitázni a rajongók, hogy kié a legszebb, vagy épp a legrondább. Alighanem utóbbi soha többé nem lesz már vita tárgya, ugyanis az amatőr Bedale AFC ezt az esztétikai atombombát dobta a világra:

Az angol tizenegyedik ligában szereplő együttes szokatlan harmadik számú mezének hátterében egy szponzor áll, a helyi kolbászgyár támogatja ugyanis a focicsapatot, ezért tűnik föl mindenféle élelmiszer a ruházaton. Ez már a harmadik hasonló borzalom, amivel előállt a Bedale, tavaly ez volt a harmadik számú garnitúra:

Elsőre persze a játékosok sem hittek a szemüknek, de azért apránként megszokták, hogy a klubjuk őrült mezekkel ruházza fel őket.

Amikor először megmutattuk a játékosoknak a mezt, azt mondták »nem, nem, nem mi ilyet nem veszünk fel«. Az ideivel viszont már meg voltak elégedve. Szerintem szeretik, hogy ilyenkor figyelmet kapnak egy kicsit

– mondta a klub tulajdonosa, Martyn Coombs a BBC-nek a szokatlan garnitúráról.

A klub mentségére szóljon, hogy a figyelemfelkeltő mezeknek jótékony célja van: minden eladással öt fontot kap a brit hererák ellen harcoló kutatóintézet. Kérdés persze, ki veszi majd meg a nemes ügy érdekében ezt a szörnyen ronda mezt?

Kiemelt kép: bedaleafc.com

Olvasói sztorik