Nemzetközi foci

Az angol klub megható gesztussal lepte meg az új igazolás édesanyját

Moise Kean az előző idényben berobbant az olasz és a nemzetközi futballba, elég annyit mondani, hogy a Juventusban 13 bajnoki alatt 535 perc alatt 6 gólt szerzett, amivel például felülmúlta Paulo Dybalát, aki 2137 játékperc alatt csak ötször talált be.

Keant mégsem tartotta meg a Juventus, a 19 éves csatár 27,5 millió euróért a Premier League-ben szereplő Evertonhoz igazolt.

Kean hat bajnoki góljából az egyiket a Cagliari otthonában szerezte, egy viharos meccsen, ahol a hazai drukkerek végig rasszista bekiabálásokkal ócsárolták a játékost. Önmagában már ez is olaj volt a tűzre, de az sem volt szokványosnak mondható, hogy a Juve védője, Leonardo Bonuci nem állt ki csapattársa mellett.

Saját lábába lőtt a Juventus azzal, hogy nem állt ki focistájáért
A torinói klub elbagatelizált és szőnyeg alá söpört egy olyan megkerülhetetlen kérdést, mint a rasszizmus, sőt saját játékosát okolta az őt ért incidensért. Világszerte ellenszenvet váltott ki a Juve.

Az Evertonnál egy megható gesztussal fogadták Keant, a liverpooli klub sportigazgatója, Marcel Brands ugyanis egy névre szóló mezzel kedveskedett a csatár édesanyjának.

„Egy csoda volt a születése. Az orvosok azt mondták, nem lehet már több gyerekem, én pedig hol sírtam, hol imádkoztam. Giovanni, Moise bátyja is azt szerette volna, hogy legyen egy kistestvére. Az egyik éjjel aztán Mózes megjelent az álmomban, a segítségemre sietett és négy hónappal később ismét gyereket vártam” – mesélte korábban Isabelle, Kean édeanyja.

A születése egy csoda volt, de ő lesz-e vajon az olasz foci megváltója?
A 19 éves Moise Kean március óta ontja a gólokat, és ez elég volt ahhoz, hogy felpezsdítse a kissé punnyadt és egyhangú olasz futballt.

Brands a mez átnyújtása után azt is hozzátette, vigyázni fognak Keanre, nem hagyják, hogy olyan inzultusok érjek, mint az olasz bajnokságban.

Kiemelt kép: Twitter

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik