Nemzetközi foci

Megint beszólt Trumpnak a női focivébé legjobb játékosa

Nem megyek el a kibaszott Fehér Házba!

– mondta Megan Rapinoe, az amerikai női labdarúgó-válogatott játékosa, amikor arról kérdezték: ha megnyernék a világbajnokságot, akkor elfogadná-e Donald Trump meghívását.

Az amerikai elnök akkor azzal vágott vissza, hogy a meghíváshoz előbb meg kéne nyerni a világbajnokságot. Majd aztán hozzátette, hogy természetesen szívesen látja a csapatot, és nem külön Megan Rapinoe-t hívja meg, hanem a válogatottat. Az Egyesült Államok azóta megnyerte a franciaországi tornát, a 34 éves, nyíltan meleg labdarúgó pedig a torna legjobb játékosa, gólkirálya és a döntő legjobbja lett. Rapinoe most a CNN vendége volt, ahol a műsorvezető megkérdezte, mit üzenne Trumpnak, a játékos pedig ezt felelte:

Az üzenete kirekesztő. Kirekeszt engem, és a hozzám hasonlóakat, kirekeszti a színes bőrűeket és olyan amerikaiakat is, akik lehet, hogy rá szavaztak

– mondta Rapinoe, aki szerint le kellene számolni Trump „Make America Great Again” szlogenjével is, mert ez azokra azt időkre vonatkozik, amikor csak kevesen érezték jól magukat Amerikában.

Az ország vezetőjeként óriási felelősséggel tartozik minden egyes emberért, többet kell tennie mindenkiért.

Megan Rapinoe szerint hiába él még Trump meghívása, a csapatból senkit sem érdekel, senki nem fog ellátogatni a Fehér Házba. A játékos egyébként több, elég komoly témában felemelte már a hangját. Ezekről bővebben ebben a cikkben foglalkoztunk:

Ennyi bátor és provokatív nőt még sosem láttunk együtt
Trumpot kritizálták, nem énekelték a himnuszt, kiálltak a melegek mellett, harcolnak a női egyenjogúságért, és egyesek szerint két alkalommal is tiszteletlenek voltak, egyszer 13 gól, másszor egy gólöröm miatt. Íme az amerikai női fociválogatott.

Nyitókép: Ira L. Black/Corbis via Getty Images

Olvasói sztorik