Nemzetközi foci

Donald Trump a női válogatott csapatkapitányával veszekszik

Kisebb szócsata alakult ki Donald Trump amerikai elnök és a női válogatott egyik vezéregyénisée, Megan Rapinoe között. Az Eight by Eight magazinnak adott interjúban azt mondta, hogy biztosan nem kapnak meghívást a Fehér Házba, akkor sem, ha megvédik a címüket és újra az USA nyeri a vébét.

Több sem kellett Trumpnak, Twitter-oldalán válaszolt a felvetésre.

A kosárlabdázókon kívül szeretnek látogatóba jönni a különböző sportágak bajnokai. Nagy rajongója vagyok az amerikai csapatnak és a női focinak, de Megannek nyernie kéne, mielőtt beszél. Fejezd be a munkát! Megannek nem kellene tiszteletlenül bánnia az országgal, a zászlóval és a Fehér Házzal. Még nem hívtuk meg sem Megant, sem a csapatot, de most már biztosan meghívunk mindenkit a végeredménytől függetlenül

– írta az Amerikai Egyesült Államok elnöke.

Nem csak Rapinoe tagadná meg az elnöki látogatást, Alex Morgan már a torna előtt leszögezte, hogy nem fogadná el a meghívást, Ali Krieger pedig a csapattársa mellett áll.

A 33 éves Rapinoe egyébként sok kérdésben foglal állást, korábban letérdelt már a himnusznál, hogy Colin Kaepernicket támogassa, nyíltan vállalja homoszexualitását és a jelenlegi elnökség ellen tüntetve nem énekli az USA himnuszát az idei vébén.

A szemünk előtt zajlik a 21. századi sporttörténet legnagyobb szégyene
Colin Kaepernick ügye akkor a legszomorúbb, ha lecsupaszítjuk róla az összes sallangot és csak a lényegre koncentrálunk.

Korábban több bajnokságot nyerő csapat sem fogadta el az elnök meghívását a Fehér Házba, a 2018-ban NBA-győztes Golden State Warriors kosarasai és a sísztár Lindsey Vonn mellett az NFL-győztes New England Patriots néhány amerikaifutballistája is tüntetően távolmaradtak. A 2015-ös világbajnoki győzelem után egyébként Barack Obama meghívását elfogadta Rapinoe.

Az amerikai válogatott legutóbb Spanyolországot verte a nyolcaddöntőben, éppen a csapatkapitány duplájával, legközelebb a házigazda Franciaországgal csap majd össze.

Kiemelt kép: Chip Somodevilla/Getty Images

Olvasói sztorik