Nemzetközi foci

Megszorongatták a címvédőt a vb-döntőben, de megállítani nem tudták

Magyar idő szerint 17:00-kor kezdődött a női világbajnokság döntője, amelyben az Európa-bajnok Hollandia csapott össze a címvédő és favorit amerikai csapattal.

Ennyi bátor és provokatív nőt még sosem láttunk együtt
Trumpot kritizálták, nem énekelték a himnuszt, kiálltak a melegek mellett, harcolnak a női egyenjogúságért, és egyesek szerint két alkalommal is tiszteletlenek voltak, egyszer 13 gól, másszor egy gólöröm miatt. Íme az amerikai női fociválogatott.

Óriási küzdelem bontakozott ki és az Amerikai Egyesült Államokkal olyan dolog történt, ami a vébén idén még soha: nem rúgott gólt az első 15 percben. Sőt az első félidő is gól nélkül maradt.

Térfélcsere után folytatódott az öldöklő küzdelem, amely labdabirtoklásban nem hozott különbséget, de a tengerentúliak jóval többször próbálkoztak gólszerzéssel. Az áttörést végül a 61. perc hozta, ekkor ugyanis egy meggondolatlan holland mellbe rúgta Alex Morgant, a megítélt büntetőt Megan Rapinoe higgadtan értékesítette.

Nem sokkal később egy labdaszerzésből Rose Lavelle indult meg lendületesen, kibillentette egyensúlyából a középhátvédeket és nagy erővel a bal alsó sarokba lőtt.

Ezután is az amerikaiak nyomtak, inkább az lett a kérdés, mekkora különbség lesz a két csapat között, nem is az, hogy ki lesz a világbajnok. Az aranyérmes két új rekordot is felállított: egyrészt elsőként szerzett négy vb-címet, másrészt 26 találatig jutott a tornán, amely új csúcs. A korábbi rekordot Németország tartotta 25-tel 1991-ből.

A látottak alapján nem kérdés, hogy az amerikai csapat a világ legjobbja.

Végeredmény – női világbajnokság, döntő

Amerikai Egyesült Államok-Hollandia 2-0 (0-0)
Gólszerző: Rapinoe (61.), Lavelle (69.)

Kiemelt kép: Richard Heathcote/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik