Nemzetközi foci

Az angolok még mindig nem tudnak tizenegyest rúgni

Egészen körömrágós izgalmakat hozott a női labdarúgó-világbajnokság első elődöntője. Az Amerikai Egyesült Államok továbbra is tartják elképesztő statisztikájukat, vagyis az első negyed órában ezúttal is betaláltak. Nagyjából tízpercenként estek a gólok, a 31. percre már 2-1-re vezetett az egyesült államok csapata Anglia ellen, ám a dráma a második félidőre maradt.

A meccs hajrájában ugyanis egy erősen véleményes büntetőt ítéltek videobírózás után az angoloknak, amelyen nagyon úgy nézett ki, hogy vétlen volt az amerikai védő. A tizenegyest viszont megadta a játékvezető, a labda mögé Anglia csapatkapitánya, Stephanie Houghton állt és szinte Alyssa Naeher ölébe gurított.

Már a férfi csapatot is folyton azzal szekálja a futballvilág, hogy folyton alulmaradnak a tizenegyespárbajnokban. Ez az átok a 2018-as vébén megszakadt – Kolumbia ellen története során első alkalommal jutott tovább ezzel az angol csapat – úgy tűnik a nők sem brillíroznak ebben. Az idei világbajnokságon eddig négy büntetőt végzett el az angol csapat, ebből hármat ki is hagyott.

Nem értek véget az európaiak megpróbáltatásai ezzel, ugyanis három perccel később emberhátrányba is kerültek Millie Bright belépője után, innen pedig nem volt visszaút, már elúszott a finálé esélye.

A vébé másik elődöntőjét szerda este játsszák, az Európa-bajnok hollandok csapnak össze Svédország legjobbjaival.

Végeredmény – női világbajnokság, elődöntő

Anglia–Egyesült Államok 1–2 (1-2)
Gólszerző: E. White 19., ill. Press 10., Morgan 31.

Kiemelt kép: Alex Grimm/Getty Images

Olvasói sztorik