Nemzetközi foci

A PSG eladhatja a lógós Neymart

A Paris Saint-Germain nem zárkózik el Neymar eladásától, jelentette ki Leonardo Araújo, a labdarúgóklub sportigazgatója, írja az MTI.

Neymar elhagyhatja a PSG-t, ha van egy olyan ajánlat, amely mindenkinek megfelel. Jelenleg azonban nem tudjuk, meg akarják-e vásárolni, és ha igen, milyen áron. Az biztos, hogy mindez nem egy nap alatt zajlik majd le

– nyilatkozta kedden a brazil sportvezető.

Leonardo szerint mindenki számára világos, hogy Neymar távozni akar, de még három évig él a szerződése Párizsban, és mivel egyelőre nem kaptak ajánlatot érte, konkrétumokról nem beszélhetnek az ügyben.

Neymar nem jelent meg a PSG edzésén
A klub megteszi a szükséges lépéseket.

Neymar nem jelent meg hétfőn a Paris Saint-Germain első edzésén, ezért a klubvezetők közölték: „megteszik a megfelelő lépéseket”, bár ezt nem részletezték. Erre reagálva Neymar édesapja azt nyilatkozta: a PSG-nél jól tudták, hogy a fia nem lesz ott a nyári felkészülés első napján, mert a játékos a róla elnevezett jótékonysági szervezet vezetőjeként tevékenykedik ezekben a napokban, a programja egy évre ismert és tervezett, elhalasztani nem lehetett. Párizsban jövő hétfőn tér csak vissza.

Leonardo elismerte, tudtak a játékos brazíliai programjáról, de a futballista az időpontot nem egyeztette velük.

Az utóbbi hetekben egyre több olyan hír volt, hogy a 222 millió eurós vételárával világcsúcstartó futballista idén nyáron visszatér korábbi csapatához, az FC Barcelonához. A katalán klub elnöke, Josep Maria Bartomeu a múlt héten azt nyilatkozta, Neymar el akarja hagyni a francia fővárost, hogy visszatérjen Spanyolországba, de a PSG vonakodik eladni.

Leonardo imegerősítette, hogy felületes beszélgetésig már eljutottak a Barcelona illetékeseivel az ügyben.

Kezd amúgy megmutatkozni egy tendencia a Barcelonával hírbe hozott játékosok kapcsán:

  • a 2017-ben leigazolt Ousmané Dembélé nem jelent meg a Dortmund edzésén, mielőtt a Barcába szerződött volna;
  • Philippe Coutinho egy évvel később Liverpoolban adta elő ugyanezt, már ő is Barcelonában van;
  • és a Neymarhoz hasonlóan szintén a katalánokkal hírbe hozott Antoine Griezmann is az edzésen meg nem jelenésen veszett össze klubjával, az Atlético Madriddal.

Neymar májusban hagyta el Párizst, de aztán bokaszalag-szakadás miatt nem lépett pályára a vasárnap véget ért Copa Américán, amit Brazília házigazdaként nyert meg.

Nyitókép: Tim Clayton/Corbis via Getty Images

Olvasói sztorik