Nemzetközi foci

Fegyelmi eljárást indított Griezmann ellen az Atlético

Az Atlético Madrid megunta Antoine Griezmann magánműsorát. A francia játékos vasárnap úgy sem jelent meg a madridiak első edzésén, hogy erre külön megkérték.

Az ESPN úgy tudja, hogy fegyelmi eljárást kezdeményez vele szemben a klub és akár 200 ezer eurós bírságot is kaphat.

Griezmann a szezon végén jelentette be, hogy elhagyja az Atléticót, és már kész tényként kezelte mindenki, hogy megy a Barcelonába. A támadó kivásárlási ára július 1-jén 200 millióról 120 millió euróra csökkent, de ezt az összeget még nem fizették ki a játékosért. Ráadásul nehezíti a dolgot, hogy az Atléticónál most fújnak a franciára és a Barcára is, mert úgy tartják, a felek már márciusban megegyezhettek. Ha ez így van, akkor – az Atléti elnöke, Enrique Cerezo szerint – lesznek következmények, mivel a támadónak élő szerződése van, így előbb a két klubnak kellett volna megegyeznie.

A 28 éves, világbajnok labdarúgó arra hivatkozva nem csatlakozott a kerethez, hogy a napokban kifizetik érte a pénzt. Az ESPN-nek a Barca oldaláról azt mondták, a héten átmegy az üzlet. Másfelől nem is lenne kötelező neki megjelenni az edzésen, legalábbis június 11-én kapott 30 napos szabadságot a klubtól, szóval kicsit furcsa az izmozás az Atlético oldaláról.

Az ügy további szépsége, hogy a csapat épp hétfőn mutatta be a 126 millió eurós igazolását, Joao Félixet, aki Griezmann 7-es mezszámát kapta meg.

Az Atlético Madridban folytatja a 126 millió eurós szupertini
Hivatalosan is bejelentették az érkezését.

Nyitókép: Quality Sport Images/Getty Images

Olvasói sztorik