Nemzetközi foci

Az Atlético Madridban folytatja a 126 millió eurós szupertini

Immár hivatalos, amit már napok óta sejteni lehetett: a portugál csodatini, Joao Félix az Atlético Madridban folytatja pályafutását. Hét éves szerződést írt alá.

A 19 éves támadóért 126 millió eurót fizet a spanyol klub, így ő lesz minden idők ötödik legdrágább igazolása, csak Neymarért, Kylian Mbappéért, Philippe Coutinhóért és Ousmane Dembéléért fizettek többet. 

Joao Félix több akadémiát is megjárt, mielőtt 2015-ben a Benficához került volna, majd három év alatt jutott el a felnőtt csapatig. A 2018-19-es szezonban mutatkozott be az első csapatban és elég hangosra sikerült az idénye, 40 meccsen 20 gólja és 11 gólpassza volt, bajnoki címet nyert a Benficával. Az Európa Liga-negyeddöntő első meccsén triplázott és gólpasszt adott a Frankfurt ellen.

A játékát a BBC egyik elemző cikkében Kakához hasonlították, és sokak szerint ő a legizgalmasabb játékos Cristiano Ronaldo felbukkanása óta. Bemutatkozott már idő közben a portugál válogatottban is, a Nemzetek Ligája elődöntőjében kezdőként 70 perc jutott neki Svájc ellen – Portugália megnyerte a sorozatot.

Az Atlético Madrid különösen aktív volt most: eladták a Manchester Citynek Rodrit és bejelentették, hogy megszerezték a Portótól a mexikói Héctor Herrerát.

Nyitókép: Pedro Fiúza/NurPhoto via Getty Images

Olvasói sztorik