Nemzetközi foci

Neymar nem jelent meg a PSG edzésén

Közleményt adott ki hétfőn a PSG, amiben azt írták, hogy

Neymar nem jelent meg a párizsiak nyári szünet utáni első edzésén.

Pedig a klub és a brazil korábban megegyeztek abban, hogy hétfőn visszatér a játékos. A Paris Saint-Germain sajnálja a történteket és „megteszik a szükséges lépéseket”, ez utóbbit nem részletezték.

A világrekordot jelentő 222 millió euróért igazolt Neymar 2017-ben érkezett, a 27 éves játékos 58 mérkőzésen 51 gólt és 29 gólpasszt jegyzett eddig a párizsiaknál. Két bajnoki címet és további három kupagyőzelmet ünnepelt eddig a csapattal, viszont erősen tartja magát a hír, hogy visszatérne a Barcelonába. Neymar májusban hazatért Brazíliába, viszont ki kellett hagynia a hazai rendezésű Copa Américát sérülés miatt. A brazilok Perut győzték le a döntőben, Neymar is ott volt a Maracana lelátóján.

Frissítünk!

A közleményre reagálva Neymar édesapja Rio de Janeiróban azt nyilatkozta a Fox Sports televíziónak: a PSG-nél jól tudták, hogy a fia nem lesz ott a nyári felkészülés első napján. Elmondása szerint a csatár a Neymar Intézet elnevezésű jótékonysági szervezet vezetőjeként tevékenykedik ezekben a napokban, a programja egy évre ismert és tervezett, elhalasztani nem lehetett. Hozzátette, a francia fővárosba jövő hétfőn tér vissza.

Nyitókép: Xavier Laine/Getty Images

Olvasói sztorik