Nemzetközi foci

Beégette Neymart a Barcelona elnöke

Szerinte Dembélé jobb, mint a brazil.

Ez a nyár Neymar lehetséges átigazolásáról szól: a brazil klasszis jelenleg még a PSG játékosa, de a lapok sorra írják meg, hogyan és milyen feltételekkel tér vissza a Barcelonához. Legutóbb mi is beszámoltunk arról a hírről, hogy egy igazi sztárt áldozhatnak be érte a katalánok.

De a transzfer még nem hivatalos, sőt nagyon messze van ettől. Ilyenkor az ember azt gondolná, a Barcelona elnöke, Josep María Bartomeu „udvarol” egy kicsit neki a sajtóban, ezzel is elősegítve a visszatérését.

Irgalmatlan beszólást kapott a barcelonai visszatérést tervezgető Neymar
A ligaelnök szerint nincs szükség Spanyolországban ilyen mentalitású labdarúgóra.

Ehhez képest a klubvezető legutóbbi sajtótájékoztatóján előbb azt mondta: „Tudjuk, hogy távozni akar a PSG-ből, de azzal is tisztában vagyunk, hogy a párizsi klub nem akarja őt eladni. Vagyis tiszta a kép: nincs Neymar-ügy”.

Ezt az eurobarca.hu szemlézte. Majd Bartomeu folytatta, és összehasonlította őt a két éve Neymar helyére igazolt Ousmane Dembélével.

Dembélé fiatal, nagyon tehetséges, különbözik a többi játékostól. Tetszik a játéka, az egyik legnagyobb ígéretnek tartom a mai futballban. És igen, jobb játékosnak is tartom, mint Neymart.

Amikor tovább faggatták a brazilról, ezzel fejezte be: „Lassan a testtel. Sosem beszélek más klubok játékosairól. Ismétlem: Neymar távozni akar, de a PSG nem akarja elengedni.”

Kiemelt kép: Bartomeu hat éve még szívesen pózolt az akkor Barcelonába ékezett Neymarral. Fotó: AFP

Olvasói sztorik