Nemzetközi foci

A Barca-klasszis igent mondott, őt adják Neymarért a PSG-nek

A spanyol Sport szerint Coutinhót is bevonják honfitársa visszaigazolásába.

Hetek óta téma a brazil Neymar visszatérése az FC Barcelonához, a legfrissebb hírek szerint akár már néhány napon belül egyezségre juthat a katalán klub a Paris Saint-Germainnel. A jól értesült lapok már összegeket is emlegetnek, miszerint Neymart olcsóbban igazolja vissza a Barca, mint amennyiért (222 millió euró) 2017-ben eladta a franciáknak, sőt a játékos maga is enged a fizetési igényeiből.

A spanyol Sport a fentieket egy további újdonsággal egészítette ki: úgy értesült, hogy az üzlet része lesz Philippe Coutinho is. A szintén brazil játékost 2018-ban 120 millió euróért – ezzel jelenleg ő a világ harmadik legdrágább játékosa Neymar és a 135 millió eurós Kylian Mbappé mögött – szerződtette a Liverpooltól a Barca, de úgy tűnik, alig egy év után túl is adhat rajta.

A lap úgy tudja, a középpályás szívesen menne a PSG-hez, a klub pedig már két éve is szívesen látta volna – ha nincs a Neymar-üzlet, akkor Coutinho lett volna a franciák nagy igazolása. Hozzáteszik, a játékos igent mondott a klubváltásra, így képviselői már Párizsban tárgyalnak, miközben ő a Copa América döntőjére készül a nemzeti csapattal. Korábban arról is szó volt, hogy Neymarért cserébe Ivan Rakitic érkezik a francia fővárosba, ezt azonban cáfolta a Sport.

Kiemelt kép: AFP

Olvasói sztorik