Nemzetközi foci sport

A Barca-klasszis igent mondott, őt adják Neymarért a PSG-nek

A spanyol Sport szerint Coutinhót is bevonják honfitársa visszaigazolásába.

Hetek óta téma a brazil Neymar visszatérése az FC Barcelonához, a legfrissebb hírek szerint akár már néhány napon belül egyezségre juthat a katalán klub a Paris Saint-Germainnel. A jól értesült lapok már összegeket is emlegetnek, miszerint Neymart olcsóbban igazolja vissza a Barca, mint amennyiért (222 millió euró) 2017-ben eladta a franciáknak, sőt a játékos maga is enged a fizetési igényeiből.

A spanyol Sport a fentieket egy további újdonsággal egészítette ki: úgy értesült, hogy az üzlet része lesz Philippe Coutinho is. A szintén brazil játékost 2018-ban 120 millió euróért – ezzel jelenleg ő a világ harmadik legdrágább játékosa Neymar és a 135 millió eurós Kylian Mbappé mögött – szerződtette a Liverpooltól a Barca, de úgy tűnik, alig egy év után túl is adhat rajta.

A lap úgy tudja, a középpályás szívesen menne a PSG-hez, a klub pedig már két éve is szívesen látta volna – ha nincs a Neymar-üzlet, akkor Coutinho lett volna a franciák nagy igazolása. Hozzáteszik, a játékos igent mondott a klubváltásra, így képviselői már Párizsban tárgyalnak, miközben ő a Copa América döntőjére készül a nemzeti csapattal. Korábban arról is szó volt, hogy Neymarért cserébe Ivan Rakitic érkezik a francia fővárosba, ezt azonban cáfolta a Sport.

Kiemelt kép: AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!