Nemzetközi foci

Messi durva szavakat használva kritizálta a Copa-elődöntő játékvezetőit

Kiakadt az argentin, aki a VAR-t is hiányolta.

A brazilok 2-0-ra legyőzték Argentínát a Copa América magyar idő szerint szerda hajnalban rendezett elődöntőjében, így Lionel Messiék ezúttal is trófea nélkül maradnak. Az argentin klasszis a mérkőzés után hevesen bírálta a játékvezetőket, szerinte ugyanis több esetben is rossz döntéssel sújtották a csapatát.

Nem voltak jobbak a brazilok. Korán a kapunkba találtak, a második gól pedig egy olyan szituációból jött, aminél Agüerónak kellett volna tizenegyest kapnia

– emelte ki Messi az itt látható jelenetet a yahoo.com által idézett meccs utáni nyilatkozatában.

A játékvezetők sok szar ítéletet hoztak, de egyszer sem kérték ki a VAR-t, ami felfoghatatlan. Végig ez ment a meccs során. Az első kontaktoknál máris a braziloknak ítéltek, ez a szarakodás pedig teljesen kizökkentett minket. Nem magunkat mentegetem, de vissza kell néznünk ezeket a dolgokat, elemezni kell, és remélem, a CONMEBOL tesz valamit az ügyben.

Az argentinok a fent említett Agüero-eset mellett a Nicolás Otamendi ellen elkövetett szabálytalanság miatt is hevesen reklamáltak, véleményük szerint Arthur ellen is büntetőt kellet volna ítélni:

Copa América, elődöntő

Brazília–Argentína 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Gabriel Jesus (19.), Firmino (71).

 

Később:
Csütörtök, 2.30: Chile–Peru

Kiemelt kép: Marcello Zambrana/AGIF/AFP

Olvasói sztorik