Nemzetközi foci

Újabb szlovén csapatot vert meg a Ferencváros

Harmadik edzőmeccsén harmadik sikerét aratta a magyar bajnok.

A két szlovén ellenfél – a Sampion Celje és az NK Celje – legyőzése után harmadik edzőmeccsét is nyugati szomszédunktól érkezett ellenféllel játszotta az Ausztriában edzőtáborozó Ferencvárosi TC. A magyar bajnok ezúttal az Európa Ligára készülő NS Mura ellen lépett pályára.

A 14. percben megszületett a Fradi felkészülésbeli 12. gólja: Rui Pedro lőtte a hálóba Davide Lanzafame mellel lekészített labdáját. Bő fél óra elteltével Maksimiljan Zorman jelezte, ébredezik az ellenfél, majd a 40. percben ő egyenlített (1-1) – derült ki a fradi.hu tudósításából. Isael előtt adódott nagy lehetőség az első félidő hajrájában, de a ferencvárosi játékos lövését védte a kapus, csak úgy, mint Rui Pedro próbálkozását.

Miközben éppen lehetséges második ellenfelét sorsolták a Bajnokok Ligájában, a Fradi ismét megszerezte a vezetést: Lanzafame harcolt ki tizenegyest, amit értékesített is. Bőle Lukács passzát aztán a szintén a Haladástól visszatérő Priskin Tamás továbbította a hálóba, majd Mikalaj Szihnyevics is bevette a kaput, ezzel a találattal alakult ki a 4-1-es végeredmény.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Ferencvárosi TC–NS Mura (szlovén) 4-1 (1-1)
Gólszerzők: Rui Pedro (14.), Lanzafame (tizenegyesből, 50.), Priskin (76.), Szihnyevics (88.), illetve Zorman (40.)

Kiemelt kép: fradi.hu

Olvasói sztorik