Magyar foci

Mészárlást rendezett a Fradi az első edzőmeccsén

Kilenc gólt rúgtak a zöld-fehérek.

FTC – Sampion Celje 9-0 (6-0)

Felkészülési mérkőzés, Szlovénia
Gólszerzők: Kundrák (1.), Szihnyevics (11.), Priskin (15. – 11-esből), Nguen (27., 34.), Sigér (32.), Leandro (59.), Lanzafame (67.), Csernik (80.)

I. félidő: Varga Á. – Könczey, Botka, Takács, Heister – Csonka, Sigér – Kundrák, Tokmac, Priskin – Sihnevich
II. félidő: Szécsi – Csernik, Frimpong, Leandro, Silye – Haratin, Wilmots – Isael, Rui Pedro, Szerető – Lanzafame
G.: Kundrák (1.), Sihnevich (11.), Priskin (15. – 11-esből), Tokmac (27., 34.), Sigér (32.), Leandro (59.), Lanzafame (67.), Csernik (80.)

Már az 1. percben megszerezte a vezetést a szlovén harmadosztályú Sampion Celje elleni edzőmérkőzésen a Ferencváros – tudósít a Ferencváros honlapja. Heister beadása után próbáltak felszabadítani a szlovének, Kundrák azonban harcosan labdát szerzett, majd 12 méterről, kiválóan lőtte ki a jobb alsó sarkot (1-0).

Nem sokkal később gyönyörű támadás után növelte előnyét: Csonka tartotta meg szépen a labdát a pálya közepén, majd Tokmachoz passzolt, aki megindult, és balra tette ki a labdát, Heister ügyesen centerezett, Sihnevhich pedig közelről a kapuba passzolt (2-0).

A 15. percben már három volt közte. Heister passzolt Tokmachoz, akit hátulról csúnyán felrúgtak a 16-oson belül. A büntetőt Priskin magabiztosan rúgta középre, az elugró kapus helyére (3-0).

A félidő közepén ivószünet volt, amelyet rögtön újabb Fradi-gól követett: Sigér tette ki a balszélre a labdát Tokmacnak, aki betört a tizenhatoson belülre, majd a bal felsőbe lőtt (4-0).

A 32. percben klasszis találatot láthattunk, miután Tokmac és Sigér szöglete után utóbbi emelt pazar mozdulattal a bal felsőbe. Két percre rá pedig az előbbi gólpassz adója, Tokmac tekert ugyanabba a sarokba (6-0).

A szünetben sorcsere volt, a második játékrészt ezzel a csapattal kezdte a Ferencváros: Szécsi – Csernik, Frimpong, Leandro, Silye – Haratin, Wilmots – Isael, Rui Pedro, Szerető – Lanzafame.

A félidő első gólja az 59. percben született. Lanzafame harcolt ki 17 méterre a kaputól szabadrúgást, amelyet Leandro tekert ballal, kiválóan a bal sarokba (7-0). Az első negyedórában egyébként elsősorban a baloldalunk volt aktív, Szeretőnek volt is egy jobb külsős lövése, de a jobb felső mellé ment a labda.

A 67. percben Lanzafame is eredményes volt. Silye verte meg szépen az emberét a baloldalon, majd az alapvonal mentén befelé húzott, és egy csel után jobbal emelt középre, olasz csatárunk közelről bólintott a kijövő kapus mellett a kapuba (8-0).

A 80. percben Csernik is betalált. Lanzafame harcolt a kapu közvetlen közelében, a jobboldalon a labdáért, amelyet el is juttatott Csernikhez, ő pedig közelről a kapuba lőtt (9-0).

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik