Magyar foci

Aláírt a cseh csatár a Puskás Akadémiához

David Vanecek a második érkező.

Megvan a Puskás Akadémia FC második nyári igazolása: az egykori cseh utánpótlás-válogatott David Vanecek két évre írt alá a Puskás Akadémiához – írja a felcsútiak hivatalos honlapja.

A legutóbbi félévben a skót Hearts (Heart Of Midlothian) kötelékébe tartozó középcsatár érkezett az első csapathoz: a csehországi Planában született David Vanecek kétéves kontraktust szignált a felcsúti egyesülettel. A 28 éves támadó a Viktoria Plzen nevelése, skóciai kitérője előtt három évig, 2016 januárjától 2019 januárjáig az FK Teplicét erősítette, melynek színeiben 80 találkozón 26-szor talált az ellenfelek kapujába. Vanecek eddigi 200 felnőtt tétmeccsén 58 gólt szerzett, a cseh első osztályban összesen 28-szor, a második vonalban 27-szer, a kupában 3-szor volt eredményes.

Először a klubvezetés keresett meg, majd a vezetőedzőnk is, aki elmondta: szeretné, ha csatlakoznék hozzá a Puskás Akadémiánál. Bár sosem voltam a játékosa, Hornyák Zsoltot a cseh bajnokságból jól ismerem, tavaly augusztusban két gólt szereztem a Liberec elleni találkozón. Nagyszerű volt az első itteni napom, jó a hangulat az öltözőben, és a Puskás Akadémia káprázatos hely. A magyar ligát nem igazán ismerem, de alig várom, hogy elkezdődjön a szezon – azért jöttem a klubhoz, hogy segítségemmel a lehető legjobb eredményt érjük el a bajnokságban. Ami a magammal szembeni elvárásokat illeti, konkrét gólszámmal nem szolgálhatok, de csatárként nyilván szeretnék minél többször betalálni

– mondta a pfla.hu-nak első „munkanapján” a cseh center.

Kiemelt kép: pfla.hu

Olvasói sztorik