Nemzetközi foci

Az Európa Liga-döntő lehetett Hazard utolsó meccse a Chelsea-ben

Ahogyan arról beszámoltunk, az Európa Liga döntőjében egy álmos félidő után beindult a Chelsea és 4-1-es győzelmével megnyerte a trófeát.

Őrült meccsen EL-győztes a Chelsea
Hihetetlen második félidő és öt gól Bakuban.

A mérkőzés után Eden Hazard, a Kékek legnagyobb sztárja a kamerák elé állva vallott arról, hogy komoly döntést hozott: elhagyja a csapatot.

A mai célom az volt, hogy megnyerjük a trófeát, más nem járt a fejemben. Két héttel ezelőtt meghoztam egy fontos döntést. Azt hiszem ez a búcsú, az utolsó mérkőzésem a Chelsea-ben, persze a futballban semmi sem biztos. Pár nap múlva minden nyilvánosságra kerül. Az álmom volt, hogy a Premier League-ben szerepelhessek, ez hét éve megadatott a világ egyik legjobb klubjában. Úgy érzem új kihívásra van szükségem.

– mondta a belga támadó.

Hazard szerződése 2020 nyarán lejár, ezért a Chelsea-nek idén kell lépnie, ha pénzt akar kapni érte. Márpedig állítólag a Real Madrid akarja a világklasszis játékost, érthető módon ingyen nem engednék el. Másfelől viszont a londoniakat kizárták egy évre az átigazolásokból, így kérdéses, tudnák-e pótolni őt esetleges távozása esetén?

Ha hihetünk Hazard-nak, hamarosan pont kerül az ügy végére.

Eredmény, Európa Liga-döntő:

Chelsea (angol)-Arsenal (angol) 4-1 (0-0)
Baku, v.: Rocchi (olasz)

Chelsea: Arrizabalaga – Azpilicueta, Christensen, David Luiz, Emerson Palmieri – Kanté, Jorginho, Kovacic (Barkley, 76.) – Pedro (Willian, 71.), Giroud, Hazard (Zappacosta, 89.)

Arsenal: Cech – Papasztatopulosz, Koscielny, Monreal (Guendouzi, 66.) – Maitland-Niles, Torreira (Iwobi, 66.), Özil (Willock, 77.), Xhaka, Kolasinac – Lacazette, Aubameyang

gólszerzők: Giroud (49.), Pedro (60.), Hazard (65., 72., az elsőt 11-esből), illetve Iwobi (69.)
sárga lap: Pedro (55.), Christensen (68.)

Kiemelt fotó: Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images

Olvasói sztorik