Nemzetközi foci

Maurizio Sarri lehet a Juventus vezetőedzője

Angol és olasz források állítják: már meg is egyezett a klubbal a Chelsea menedzsere.

A brit Daily Mail olasz forrásokra is hivatkozva állítja: a Chelsea-t irányító Maurizio Sarri visszatér az olasz Serie A-ba, és a bajnok Juventus vezetőedzőjeként folytatja karrierjét. A szakembernek érvényes szerződése van a Premier League-ben szereplő Chelsea-nél, ennek ellenére elfoglalja a Massimiliano Allegri távozása után megüresedő Juve-kispadot.

A lap úgy tudja, a szakember hatmillió fontos, hároméves szerződést köt az olasz bajnokkal – a szóbeli megállapodás már meg is történt a felek között. Sarri azt követően jött képbe a Juvénál, hogy a Manchester City menedzsere, Josep Guardiola – aki első számú jelölt volt – egyértelműen jelezte, nem akar váltani.

Sarri számára nem lenne ismeretlen a Serie A: a Juventust ebben a szezonban is nagyobb lemaradással üldöző SSC Napoli vezetőedzőjeként két ezüstérmet és egy bronzérmet szerzett a bajnokságban 2015 és 2018 között. A Chelsea vezetését 2018 nyarán vette át, azonban a vesztes Ligakupa-döntő és bajnoki harmadik helyezés sem nyerte el túlságosan a vezetőség szimpátiáját. Viszont még javíthat: szerdán az Arsenal ellen Európa Liga-finálét játszik a csapat – a hírek szerint ezt követően jelentik be torinói szerződtetését. Érdekesség, hogy szintén vasárnap jelentek meg olyan cikkek, melyek Sarri mellett a tottenhames Mauricio Pochettinót is esélyesnek tartják „az öreg hölgy” kispadjára.

Kiemelt kép: Oliver Greenwood/AFP

Olvasói sztorik