Messi és Ronaldo durván kisajátították a BL-döntőket

2008 óta alig volt olyan alkalom, hogy valamelyikük ne lett volna ott az utolsó meccsen.
Kapcsolódó cikkek

Cristiano Ronaldo szombaton, az Inter elleni rangadón szerezte meg 600. gólját klubszínekben, majd négy nappal később Lionel Messi is követte, aki a Liverpoolnak lőtt káprázatos szabadrúgásgólja révén érte el az újabb mérföldkövet a pályafutásában.

BL: Messi az isten, de Jordi Alba volt a különbség
Ízekre szedtük a Bajnokok Ligája szerda esti káprázatát, a Barcelona-Liverpool mérkőzést. Kele János meccselemzése.

A két zseni 30 fölött is vígan uralja a futballvilágot, mi pedig szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy hétről hétre csodálhatjuk őket.

A Bajnokok Ligájában Ronaldo áll az örökranglista élén a gólokat tekintve (126-112-re vezet Messi előtt), de az idei kiírás gólkirálya szinte biztos, hogy az argentin lesz, akihez a még versenyben lévők közül az Ajax szerb támadó középpályása, Dusan Tadic van a legközelebb.

Már amennyire közelinek lehet nevezni a hatgólos különbséget.

Messi két góljával a Barcelona 3-0-ra nyert a Liverpool ellen az elődöntő első felvonásán, úgyhogy Jürgen Klopp csapatától valami óriási bravúr kellene hazai pályán, hogy ne Messiék kerüljenek az Atlético stadionjában, a Wanda Metropolitanóban esedékes fináléba.

Ha így lesz, akkor folytatódik egy 2014 óta tartó sorozat, azóta ugyanis Messi vagy Ronaldo mindig ott volt az aktuális BL-sorozat legfontosabb meccsén. 2014-ben a Real az Atléticóval döntőzött, emlékezhetünk, sokáig az Atleti vezetett Diego Godín góljával, aztán Sergio Ramos a 90+3. percben egyenlített, és a hosszabbítás már a Realról szólt.

2015-ben a Barcelona volt a soros, a Messi, Neymar, Luis Suárez hármas által húzott csapat 3-1-re verte a Juvét.

2016-ban megismétlődött a Real-Atlético párharc, Ramos megint gólt szerzett, ezúttal viszont a büntetőkre hagyták a döntést a csapatok, az utolsót éppen Ronaldo értékesítette.

2017-ben a Juventus újra megpróbálta az 1996 óta hasztalanul üldözött serleget megkaparintani, de a Real nem engedte ki a kezéből a trófeát, és a 4-1-es eredmény után kevesen emlékeztek arra, milyen jó első félidőt produkált a Juve.

A BL első címvédése után a Real nem állt le, és összejött a triplázás is, bár Ronaldo nem szerzett gólt a tavalyi fináléban, de Gareth Bale ollózós csodája és Loris Karius bakiparádéja még sokáig megmarad.

Egyébként még régebbre is leáshatunk, és azt látjuk, hogy 2008-ban Ronaldó még a MU-val vett részt győztes döntőn a Chelsea ellen, 2009-ben Messi emlékezetes gólt fejelt a MU-nak, elszomorítva ezzel Ronaldót, aztán 2010-ben mindketten tévén nézhettek az Inter-Bayern ütközetet.

2011-ben Messi és a Barca visszatért a döntőbe, és ismét betalált a MU-nak, majd jött két év szünet, 2012-ben a Chelsea ünnepelt a csalódott Bayern-drukkerek előtt, de a bajorok egy évvel később vigasztalódhattak a Dortmund ellen.

Vagyis 2008 óta csak három BL-döntő zajlott le Messi vagy Ronaldo nélkül, és a Bayern mindháromban érdekelt volt.