Nemzetközi foci

Ronaldo leadta a listát: őket szeretné a Juvéban látni

Két realost is kiszemelt erősítés gyanánt.

A bajnoki cím összejött ugyan, de az 1996 óta hajszolt nagy álom nem teljesült, a Juventus ismét nem tudta megnyerni a Bajnokok Ligáját, pedig már Cristiano Ronaldo is a torinói klubban rugdossa a gólokat.

A Corriere dello Sport nevű olasz lap azt írja, Ronaldo már leadta a listát a Juve vezetőségének, hogy kiket szeretne a következő idényben maga körül látni a Juve mezében. Nem meglepő módon a kiszemeltek között van két játékos a portugál korábbi klubjából, a Real Madridból, egyikük a világbajnok francia védő, Raphael Varane, a másik pedig Zinédine Zidane egyik kedvence, a támadó középpályás, Isco.

Egyiküket sem lenne könnyű elhoznia a Juvénak, Varane kivásárlási ára például 500 millió euró, Iscóról pedig többször is elmondta Zidane, hogy ragaszkodik hozzá. 

Mivel Andrea Barzagli bejelentette, hogy az idény végén visszavonul, a Juvénak mindenképpen kell egy belső védőt hoznia a nyáron, és Ronaldo szerint Kosztasz Manolasz tökéletes megoldás lenne, ráadásul számára a Serie A is ismerős lenne, mivel az ötödik idényét tölti a Romában.

A 27 éves görög hátvéd kivásárlási ára 36 millió euró, ami jóval barátibb, mint a Varane-féle 500 millió, és ha a Roma végül nem ér oda a BL-t érő negyedik helyre, akkor nehezen fogja megtartani a legértékesebb játékosait.

Sami Khedira helyettesét is kinézte Ronaldo a középpályára, ő nem más, mint a Lyon 22 éves játékosa, Tanguy Ndombélé, aki a Nemzetek Ligájában már a francia válogatottban is bemutatkozott.

A támadósor szélére Ronaldo a Fiorentinából a 12 góljával (hat-hat találat a Serie A-ban és a kupában) és 8 gólpasszával kilógó Federico Chiesát hozná, aki, ha így folytatja, túlnőheti édesapját, a korábbi kiváló csatárt, Enricót.

Végül, de nem utolsósorban a Benficában villogó honfitárs, Joao Félix neve került a listára, akinek egyébként, micsoda meglepetés, éppen Ronaldo a példaképe. A 19 éves Joao Félix a portugál ligában 13 gólt pötyögtetett eddig, de volt egy mesterhármasa az EL-ben is.

A kiemelt képen Isco és Ronaldo látható a tavalyi Bayern-Real Madrid BL-elődöntő előtt. Fotó: Christof STACHE / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik