Nemzetközi foci

Nagyon csúnyán félrement egy Ronaldót ünneplő statisztika

Cristiano Ronaldo az első, aki három topligában lett bajnok, harsogta számos internetes oldal, amikor a Juventus 2-1-re legyőzte a Fiorentinát, és ezzel sorozatban nyolcadszor végzett élen a Serie A-ban.

Ráijesztettek a Juvéra, de csak összejött a bajnoki cím
A BL-kiesés után végre van minek örülni.

Ez a statisztika azonban így nem pontos, mivel többeknek is összejött Ronaldón kívül, hogy három topligában is aranyérmet nyertek.

Ilyen például Maxwell, aki az Interrel, a Barcelonával és a PSG-vel összesen kilenc bajnoki címet nyert, de ugyanebbe a klubba tartozik Zlatan Ibrahimovic is, aki négy topligás klub színeiben ünnepelhetett.

A góljai mellett a frappáns nyilatkozatairól is híres svéd Maxwellhez hasonlóan kipipálta az Inter, Barcelona, PSG hármast, de a Milan utolsó bajnoki címéből is kivette a részét.

Dani Alves is három országban halmozta a sikereket, a Barcával hat, a Juventusszal és a PSG-vel egy-egy aranyat zsebelt be. Ugyanebbe az exkluzív klubba tartozik Arjen Robben is, a holland szélső a Bayernnel hétszer végzett a Bundesliga élén, a Chelsea-vel a Premier League-ben ért a csúcsra két alkalommal és Spanyolországból is van az aranya a Real Madriddal.

A fent említett statisztika úgy pontos, ha azt mondjuk, Ronaldo az első, aki Angliában, Olaszországban és Spanyolországban is bajnok lett.

Ronaldo eddig hat bajnoki címnek volt részese, a Manchester Uniteddel nyerte a legtöbbet, a hármat; a Realnál érdekes módon BL-sikerből több jött össze neki, mint bajnoki aranyból (4, illetve 2); a Juventusnál pedig az első évében egyből révbe ért – de ez az olasz bajnokság utóbbi pár éve alapján egyáltalán nem meglepő.

A nyitóképen Ronaldo ünnepel a szurkolókkal, miután a Juventus bebiztosította az elsőségét. Fotó: Marco Bertorello / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik