Nemzetközi foci

A németek a legvégén nyertek Hollandiában

A Nationalelf gyors kétgólos vezetésére a második félidő elején válaszoltak a hollandok. Mutatjuk a vasárnapi Európa-bajnoki selejtezős eredményeket.

Nem túlzás állítani: a magyar válogatott világraszóló győzelmet aratott a világbajnoki második horvátok ellen a vasárnapi Európa-bajnoki selejtezőjén. A mieink mellett azonban több más együttes is szóhoz jutott a nap folyamán.

A C-csoportban játszották a nap rangadóját: a német válogatott már a 34. percben 2–0-s előnyben volt Hollandia vendégeként Leroy Sané és Serge Gnabry góljaival. A második félidő elején Matthijs de Ligt hozta vissza a meccsbe a házigazdát, negyedórával később pedig Memphis Depay egyenlített (2–2). Egészen a 90. percig tartotta magát az állás, majd érkezett Nico Schulz, és egy centerezés végén megnyerte a meccset a németeknek. A másik találkozón Észak-Írország hajrágóllal verte a fehéroroszokat.

Hiába vezetett, simán kikapott az osztrák válogatott Izrael vendégeként a G-csoportban. A korábbi újpesti kedvenc, Enisz Bardi egyenlített a szlovénok ellen, ami végül pontot ért Macedóniának. Ismét Robert Lewandowski volt a lengyelek nyerőembere, ezúttal Lettország ellen (a győzelmet Kamil Glik biztosította be).

Átlépett Kazahsztánon az I-csoportban Oroszország, míg a skótok szenvedtek San Marino vendégeként. A Real Madriddal ismét szóba hozott Eden Hazard már a tizedik percben vezetést szerzett Belgiumnak Cipruson, majd Michy Batshuayi növelte a különbséget (0–2). Ezt követően már nem változott az állás.

Eb 2020, második forduló

Hollandia–Németország 2–3 (0–2)
Gólszerzők: De Ligt (48.), Depay (63.), illetve Sané (15.), Gnabry (34.), Schulz (90.)

C-csoport másik mérkőzésén:
Észak-Írország – Fehéroroszország 2–1 (1–1)

További eredmények:

E-csoport
MAGYARORSZÁG–Horvátország 2–1 (1–1)
Wales–Szlovákia 1–0 (1–0)

G-csoport
Izrael–Ausztria 4–2 (2–1)
Szlovénia–Észak-Macedónia 1–1 (1–0)
Lengyelország–Lettország 2–0 (0–0)

I-csoport
Kazahsztán–Oroszország 0–4 (0–2)
San Marino – Skócia 0–2 (0–1)
Ciprus–Belgium 0–2 (0–2)

Kiemelt kép: dpa/AFP

Olvasói sztorik