Nemzetközi foci

Izraeli lapszemle: „Kényelmes győzelem a Ferencváros ellen”

Így vélekedtek az FTC EL-ellenfelénél a továbbjutásról.

Mint ismert, csütörtök este gyatra játékkal, kaput eltaláló lövés nélkül 1-0-ra kikapott a Ferencváros a Maccabi Tel Aviv otthonában, így már az Európa Liga-selejtező első fordulójában kiesett – a hazaiak parádés győztesgólját ide kattintva tekintheted meg.

Nem csoda, hogy a nyári nagybevásárlás után a csalódott Fradi-drukkerek keményen kiosztották szeretett csapatukat, de Thomas Doll érdekes értékelése után is felmehetett bennük a pumpa.

Az izraeli lapok összességében megérdemelt Maccabi-győzelemről írnak és többnyire Barszki és Atar remek teljesítményéről zengenek ódákat. A one.co.il kiemeli, hogy Atar varázslatos gólja előtt volt a vendégeknek a legnagyobb helyzete Davide Lanzafame révén adódott, ám ezt követően Rajkovics kapusnak semmi dolga nem akadt, így a hazaiak nagyon kényelmes győzelmet arattak.

Egy szót ismételgetett az Újpest edzője
Nebojsa Vignjevic el volt ragadtatva és bocsánatkérést vár.

A Walla.co.il megjegyzi, a Maccabi sokkal jobb volt az erős magyar ellenfelénél és a gól után végig kontroll alatt tartotta őket. A lap hozzáteszi, a hajrában a Ferencváros igyekezett támadásokat vezetni, de nem voltak elég élesek és talán az időjárás is nehézzé tette számukra az utolsó perceket.

Az ynet.co.il a hazaiak edzőjét, Vladimir Ivicet is idézi, aki kemény mérkőzésről és erős ellenfélről beszélt az értékelőjében.

Az előző napokban a Ferencvárosra fókuszáltunk, sikerült jól felkészülni belőle, most pedig jöhet a következő kör. Ez csak a kezdet volt, minden meccs fontos, folyamatosan jobbak leszünk.

Magabiztos győzelemről írnak az izraeli lapok. Fotó és címlapfotó: www.maccabi-tlv.co.il
Olvasói sztorik