Nemzetközi foci

Kikapott és kiesett a Ferencváros az EL-ből

A második félidőben semmi veszélyt nem jelentett az FTC az izraeliek kapujára.

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, második mérkőzés

Maccabi Tel Aviv (izraeli) – Ferencvárosi TC 1-0 (1-0)
Netanya, Netanya Stadion. Játékvezető: H. Miguel (portugál)
Maccabi: Rajkovics – Dasza, Tibi, Amador, Saborit – Perec, Barszki, Rikan (Jeini, 89.) – Miha, Kjartansson (Schoenfeld, 66.), Atar (Acili, 73.). Vezetőedző: Vladimir Ivic.
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Frimpong, Blazic, Heister – Szpirovszki, Gorriarrán – Petrjak (Böde, 74.), Lanzafame (Varga R., 63.), Bőle – Finnbogason. Vezetőedző: Thomas Doll.
Gólszerző: Atar (46.)
Továbbjutott: Maccabi Tel Aviv (összesítésben 2-1)

Miután az Európa Liga-selejtező első fordulójának odavágóján a Ferencváros egy balszerencsés gólnak köszönhetően nem tudta megtartani egygólos előnyét a Groupama Arénában, így nagyon nehéz helyzetbe került a magyar csapat, hiszen Izraelben kellett volna kiharcolni a továbbjutást. Thomas Doll az első meccshez képest két helyen változtatott a kezdőcsapatban, Botka Endre helyét Marcel Heister vette át, Varga Roland posztján pedig Ivan Petrjak futott ki a gyepre.

Az első fél óra unalmas focit hozott, túlzás lenne azt állítani, hogy 0-0-ra játszott volna a Maccabi, de láthatóan egyáltalán nem erőltették a támadásépítést. A Fradi erőltette volna, csak éppen nulla kreativitás szorult az előrejátékba. Az első nagyobb lehetőségre a 32. percig kellett várni, ekkor Finnbogason kapott jó indítást Heistertől, de az izlandi támadó centikkel a bal felső fölé lőtt.

Elszólta magát a Real elnöke; három világsztár megy Párizsba
Csütörtökön sem volt hiány izgalmas hírekből, mutatjuk a legfontosabbakat.

A következő nagyobb helyzetet is a magyar csapat neve mellé írhattuk fel, Lanzafame remek helyről, 19 méterről lőhetett szabadrúgást, ám ez is egy kicsivel elkerülte a bal felsőt. A túloldalon viszont sajnos a hálóban kötött ki a labda, az első játékrész hosszabbításában a semmiből Atar hatalmas gólt ragasztott huszonhárom méterről a bal sarokba, 1-0 – a bombagólt ide kattintva tekintheted meg.

A fordulás után még az első félidőben mutatott gyenge színvonalhoz képest is visszaesett az FTC játéka, a kilencedik kerületiek egyáltalán nem úgy játszottak, mint akik tovább akarnak jutni. Az 53. percben Dibusz Dénes két hatalmas bravúrján múlt, hogy nem duplázta meg az előnyét az izraeli csapat, előbb Perec lövését tolta ki a magyar kapus, majd a kipattanónál is hatalmasat nyújtózott.

Lanzafame nem játszotta végig a meccset. Fotó és címlapfotó: fradi.hu

Tíz perccel később is a hálóőr volt a Fradi megmentője, Kjartansson ollózását tolta ki Dibusz – sorjáztak a helyzetek a vendég kapu előtt, ellenben a túloldalon munka nélkül maradt Rajkovics. Doll beküldte Varga Rolandot és Böde Dánielt is, ám a két támadó egyáltalán nem hozott lendületet a támadójátékba, sőt, a 77. és a 79. percben is a kapufán csattant a labda a hazai akciók végén.

Akárcsak az elsőben, úgy az egész második félidőben sem találta el a kaput egyetlen egyszer sem a Ferencváros, a gyenge támadójáték pedig nem eredményezhetett mást, csak vereséget és kiesést. Ismét az első fordulóban búcsúzott a Fradi a nemzetközi porondról.

Olvasói sztorik