Nemzetközi foci

Ifjabb Dárdai nem hezitált sokat a válogatottságról

Az édesanya libabőrös lett, ahogy fia végigénekelte a német himnuszt.

Kapcsolódó cikkek

„Nix Ungarn!” – így ír ifjabb Dárdai Pál debütálásáról a német U18-as válogatottban a Bild. A lap beszámolója szerint a korábbi magyar válogatott szövetségi kapitány nagyobbik fia Magyarország helyett Németországot választotta – legalábbis a német portál így fogalmaz.

A legfrissebb beszámoló szerint ifjabb Dárdai Pál húsvéthétfőn 63 pernyi játék után nagy tapsot kapott a szurkolóktól az osztrákok ellen mutatott játékénak köszönhetően.

– Amikor megkaptam a válogatott meghívót, nem kellett sokat gondolkodnom. Nagyszerű érzés volt Németországért játszani, különösen úgy, hogy nemrég kaptam meg az állampolgárságot – nyilatkozta ifj. Dárdai Pál.

A Bild ugyanakkor megjegyzi: amíg az A-válogatottban nem debütál, dönthet arról, felnőtt szinten a német vagy magyar nemzeti színeket képviseli-e majd a most 18 éves tehetség, aki már Berlinben született és a német fővárosban nőtt fel.

A Hertha BSC mestere így nyilatkozott fia bemutatkozásáról német színekben:

– A fiam alaposan átgondolta a kérdést, és végül a kettős állampolgárság mellett döntött. Határozott játékkal debütált, örülök neki – így Dárdai.

Az édesanya, Dárdai Mónika is megszólalt a lap hasábjain a helmstedti mérkőzés kapcsán:
– Palkó végigénekelte a német himnuszt, libabőrös voltam a lelátón – nyilatkozta az édesanya.

Olvasói sztorik