Légiósok

Mit gondol, melyik válogatottban játszott ma Dárdai fia?

Húsvéti ajándék lett a Hertha fiataljának az első U18-as meccs a nemzeti csapatban.

Mint beszámoltunk róla, eddig nem fogadta el a magyar U-válogatott hívását Dárdai Pál fia, ifjabb Dárdai Pál. A német-magyar tehetségre a német szövetség is felfigyelt, nemrég tagja lett az U18-as korosztályos csapatnak.

Ifjabb Dárdai húsvéthétfőn be is mutatkozott az osztrákok elleni felkészülési mérkőzésen: a német U18 3-0-ra nyert vele a soraiban – kezdő volt a Helmstedtben rendezett találkozón.

Korábban írtuk:

Elsősorban tapasztalatszerzésnek lesz kiváló az osztrákok elleni válogatott mérkőzés a 18 éveseket irányító Meikel Schönweitz szerint. A német edző meghívta a csapatába ifj. Dárdai Pált, a berliniek középpályását, aki jövő hétfőn tölti be a 18-at. S, hogy melyik válogatottról beszélünk?

  • Természetesen a németről.
  • Az együttes 17 órától a helmstedti Masch Stadionban lép pályára Ausztria ellen, és ha Schönweitz tréner is úgy akarja, Dárdai is szerepet kaphat.

    Emlékezhetünk rá, jó ideje téma, vajon melyik ország nemzeti csapatát választja a korábbi magyar szövetségi kapitány fia. Az édesapa a Rangadó.hu érdeklődésére ugyan felháborodva reagált, ám a Kickernek már arról beszélt, el tudná-e képzelni legnagyobb fiát a német válogatottban (mellesleg Michalecz István edzőtől azt is tudjuk, hogy a tehetséges futballistamár háromszor kikosarazta a magyar korosztályos csapatokat).

    – Palkónak már német és magyar útlevele is van. Tudja ő, mi neki a legjobb. Most már nemcsak a Német Labdarúgó-szövetség tanfolyamain vehet részt, hanem az utánpótlás-válogatottban is pályára léphetne. De persze ez nem megy ilyen gyorsan – mondta nemrég a magyar szakember.

    Könnyen lehet, hogy mégis – ha minden jól megy, ifj. Dárdai hétfőn megmutathatja magát Németország legjobbjai közt.

    Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
    Olvasói sztorik