Válogatott

Dárdai fia már háromszor elutasította a magyar nemzeti mezt

Többször is hívták az utánpótlás-válogatottakba, ám mindig akadt valami kifogás.

Honlapunk már tavaly decemberben felhívta a figyelmet arra, hogy az utóbbi évek legsikeresebb magyar játékosa és edzője, Dárdai Pál fia, ifj. Dárdai Pál minden bizonnyal inkább a német válogatott mezét választja a piros-fehér-zöld helyett. A Rangadó akkor megkereste a Hertha vezetőedzőjét, aki felettébb indulatosan tért ki a válasz elöl, a héten azonban már azt nyilatkozta a bz-berlin.de honlapnak, hogy fia maga dönt arról, melyik válogatott hívását fogadja el.

A Blikk információi szerint szó sem volt arról, hogy az egykori hazai szövetségi edzők ne figyeltek volna fel ifj. Dárdai tehetségére, de eddig akárhányszor hívták a magyar utánpótlás-válogatottakba, folyamatosan elutasította azt a játékos és az édesapja.

– Először még 2013-ban merült fel Palkó neve a későbbi U15-ös válogatottban számításba vehető fia­talok kiválasztásakor, a következő évben pedig háromszor is meghívtuk – emlékezett ifjabb Michalecz István (43), az akkori U15-ös szövetségi edző. – 2014-ben sorrendben a szerbek ellen, majd egy nyári lettországi tornán, illetve egy szeptemberi oroszok elleni mérkőzésen szerepeltettük volna. Dárdai Pál először azzal hívott fel, hogy nem szeretné, ha fia kimaradna az iskolából, s a fejlődését is jobban szolgálja, ha Berlinben edz. Nyáron pedig a Hertha U15-ös együttesének elfoglaltsága miatt nem jöhetett velünk Palkó Lettországba. Az őszi, oroszok elleni, már U16-os meccsen aztán a kollégám is hasonlóan kosarat kapott a meghívóra…

Olvasói sztorik