Nemzetközi foci

Hangfelvétel buktatta le Benzemát

Egy telefonbeszélgetés lehet a Real Madrid francia csatárának veszte.

Kapcsolódó cikkek

Karim Benzemát múlt szerdán vette őrizetbe a rendőrség, mert ő is részt vett válogatottbeli társa, Mathieu Valbuena megzsarolásában. A Real Madrid francia csatára és társai a róla készült szexvideójáért akartak pénzt kérni tőle. Benzema a bíróságon elismerte, részt vett Mathieu Valbuena megzsarolásában, majd szabadlábon távozott és azóta újra a Real Madriddal edz. A klubja hisz az ártatlanságában, az ügyészség azonban nem, s vádat emeltek ellene. Amennyiben bebizonyosodik a bűnössége, akár öt év börtönbüntetést is kaphat.

Bizonyára nem segít Benzema helyzetén, hogy a francia Europe 1 rádióadó állítólag megszerezte, és napvilágra hozta azt a telefonbeszélgetést, melyen Benzema elmondja a zsarolást kitervelő gyermekkori barátjának, mi történt az edzésen, amelyen először beszélt Valbuenának a szexvideóról.

– Elmondtam neki mindent, de szerintem nem vesz minket komolyan. Azt hitte, hogy ez csak vicc. Elintéztem, hogy találkozhassatok és elmondtam neki, nincs másolatunk a videóról, csak egy példány van belőle – hallható Benzema hangja a 20 perces felvételen, amelyet október 6-án a clairefontaine-i edzőközpontban rögzítettek.

– Ha azt akarja, hogy megsemmisítsük, veled kell találkoznia Lyonban. Megkérdezte, látszanak-e a tetoválásai a felvételen. Mondtam, hogy minden látszik, láttam az egész felvételt. Közöltem vele, hogy az én szerepem ezzel véget is ért, innentől a barátom intézi az ügyet – zárta le a telefonbeszélgetést Benzema.

Ha a hangfelvételt valódinak találják, és bizonyítékként elfogadja a francia bíróság, akkor a csatárklasszis valószínűleg nem ússza meg az ügyet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik