Nemzetközi foci

Kattant a bilincs! Őrizetbe vették Benzemát

A francia csatárt egy szexvideó ügyében zsarolással vádolja a rendőrség.

Francia lapértéselülések szerint a rendőrség őrizetbe vette a Real Madrid támadóját, Karim Benzemát. A csatár állítólag honfitársától, Mathieu Valbuenától akart pénzt kicsikarni egy szexvideója miatt.

Az AFP hírügynökség és az Europe 1 is megerősítette, hogy a francia csatár szerda reggel óta őrizetben van a „szexvideóval” kapcsolatos ügy zsarolási kísérlete miatt.

Érdekesség, hogy a francia hatóságok októberben a nemrég visszavonuló Djibril Cissét is letartóztatták az ügy kapcsán. A hírek szerint a korábbi Liverpool-csatár és Benzema megpróbálta megzsarolni Mathieu Valbuenát.

Az ügy

Az ügy részleteit az index.hu foglalta össze:
A rendőrség bűnszervezetben elkövetett zsarolás kísérletének vádjával már korábban kihallgatta Djibril Cissét, a korábbi 41-szeres válogatott futballistát, aki egy társaság tagjaként szexvideóval zsarolta egykori csapattársát, a szintén válogatott Mathieu Valbuenát.
Valbuenát többször is felhívták, és 150 ezer eurót követeltek tőle. A felvételt állítólag Valbuena egyik régi telefonjáról szerezték meg, azt egyelőre nem lehet tudni, a zsarolók pontosan hogy szerezték meg.
Benzema október végén, a francia válogatottnál beszélt Valbuenának a videó létezéséről. Egyes hírek szerint Benzema volt az, aki megpróbálta rávenni Valbuenát, hogy fizessen. A L’Equipe úgy tudja, hogy a zsarolók vették fel a kapcsolatot korábban a Real-csatár családtagjaival, hogy bevonják a zsarolásba.
Benzema kedden csapata Bajnokok Ligája-meccsén a PSG ellen nem is játszott. A csatár szerdán, kora reggel érkezett a Párizs közeli Versailles rendőrségére, ott vették őrizetbe.
A botrány októberben lett igazán komoly, amikor Cissét letartóztatták, francia lapok szerint a csatár jól ismerte Valbuena szokásait ugyanis a Marseille-ben és a francia válogatottban is együtt futballoztak. A játékost, aki nemrég jelentette be visszavonulását, később kiengedték. Cissé mellett három másik embert tartóztattak le októberben, ők mindannyian ismert francia futballisták barátai.

Olvasói sztorik