Nemzetközi foci

Bűnszövetkezetben való részvétellel vádolják a Real Madrid klasszisát

Nincs kegyelem. Benzema öt év börtönt kaphat.

Karim Benzemát, a Real Madrid és a francia válogatott támadóját szerdán vette őrizetbe a francia rendőrség, azok után, hogy a neve felmerült egy zsarolási ügyben. Eszerint Benzema és Djibril Cisse, valamint társaik 150 ezer eurót akartak kicsikarni a francia válogatott középpályásától Matthieu Valbuenától, egy szexuális aktust megörökító felvétellel zsarolva – írja a vs.hu.

Benzema meghallgatására (Cissét már korábban kihallgatták) csütörtökön került sor, és a BBC információi szerin elismerte, hogy köze van az ügyhöz. Azt állította, hogy egy „gyerekkori barátja” kérésére hozta fel az ügyet Valbuenának. Az eset a francia válogatott Clairefontaine-i edzőtáborában történt, amikor október első napjaiban a csapat az Örményország és Dánia elleni mérkőzésekre készült. Az nem derült ki, hogy Benzema csak figyelmeztette-e el csapattársát, vagy pusztán átadta a zsarolók üzenetét.

A vallomást meghallgató bíró mindenesetre kezdeményezte, hogy az ügyben bírósági tárgyalást folytassanak le, melynek során Benzema gyanúsított lesz, a vád ellene zsarolás és bűnszövetkezetben való részvétel. A bíróság meg fogja vizsgálni a bizonyítékokat, és, ha Benzemát bűnösnek találják, legkevesebb öt év börtönbüntetésre számíthat – közölte az ügyész.

A bíróság megtiltotta Benzemának, hogy kapcsolatba lépjen válogatottbeli csapattársaival, illetve bárkivel, aki érintett az ügyben.

Benzema ügyvédje, Sylvian Cormier a La Parisien című lapnak határozottan állította, hogy védencének „nincs köze az ügyhöz, és szeretné tisztázni a nevét” ebben a históriában.

Olvasói sztorik