Nemzetközi foci

Tőzsér: Nem szeretnénk zárt kapuk mögött játszani!

A középpályás kéréssel fordult a szurkolókhoz.

Kapcsolódó cikkek

Hajrájához érkezett a magyar válogatott felkészülése a péntek esti, Románia elleni Európa-bajnoki selejtezőre, hiszen már csak egy nap van hátra a hetek óta várt találkozóig. A Groupama Arénában tartott sajtótájékoztatón a mieink tapasztalt középpályása, Tőzsér Dániel emlékeztetett, hogy különböző okok miatt a keret nagy része eleinte nem tudott együtt készülni a héten, de meglátása szerint maximálisan sikerült rendbe hozni a csapatot.

– Reméljük, péntekre csúcsformában leszünk. Az egész csapat nevében mondhatom: készen állunk a mérkőzésre, amelyet az országnál csak mi várunk jobban – kezdte Tőzsér Dániel, aki csak a múlt héten találta meg új klubját az angol másodosztályban. – Kapcsolatban voltam a kapitánnyal, kaptam egyéni edzésprogramot, ami persze nem a legoptimálisabb helyzet, lehetett volna jobb is, de felelőtlenség lenne csak az elmúlt néhány nap felkészülésével nekivágni a találkozónak.

Tőzsér ezután megnyugtatott mindenkit, hogy a játékosok nyugodtak, és a meccs előtti éjszakát sem fogják álmatlanul tölteni, majd egy kéréssel fordult a szurkolókhoz.

– Mindenki kimondottan jól fog aludni, mert a tervezett munkát elvégeztük, és teljesen rendben van a csapat. Nem kell túlstresszelni a mérkőzést, mert az rosszul sülhet el. Tudjuk, mit jelent ez a meccs az országnak, és higgye el mindenki, hogy nekünk még többet jelent, mert mi leszünk ott a pályán, és mi játszunk Magyarországért. De nem szabad elfelejteni, hogy van még hátra három meccs, és nagyon nem szeretnénk zárt kapuk mögött lejátszani az utolsó hazai találkozónkat, mert lehet, hogy éppen az lesz a sorsdöntő. Mindent elkövetünk, hogy nyerjünk Románia ellen, de a vonalat az utolsó mérkőzés után fogják meghúzni, ezért a csapatunk nevében szeretném megkérni a szurkolókat, hogy minket buzdítsanak, és álljanak mellettünk. Láttuk, milyen szankciót hoztak nemrégiben a válogatottal kapcsolatban…

A román válogatott helyezése is szóba került, hiszen a pénteki ellenfél továbbra is a hetedik helyen áll a FIFA világranglistáján.

– A román csapatot tisztelni kell, hiszen nem véletlenül foglalja el a hetedik helyet a világranglistán. Az egy pont is nagyon sokat jelenthet, de ez nem jelenti azt, hogy döntetlenre fogunk játszani. Ez mérkőzésfüggő is. Lehet, hogy most aláírnánk, utána viszont a fejünket vernénk a falba. A szerdai edzések során sok pozitív jel volt, néhányszor arra kellett figyelmeztetnünk egymást, hogy nyugodjunk meg, és ne fussuk szét magunkkal.

Olvasói sztorik