Nemzetközi foci

Storck elégedett lenne a döntetlennel

Király Gábor fog védeni Románia ellen, de Gera Zoltán helyettesítéséről nem beszélt a kapitány.

Kapcsolódó cikkek

Megtartotta a péntek esti Európa-bajnoki selejtező előtti sajtótájékoztatóját Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. A Groupama Aréna médiatermében komoly érdeklődés mellett megrendezett eseményen a német edző kijelentette: elégedett lenne a döntetlennel; a mieink kapuját pedig Király Gábor fogja védeni.

– Nem könnyű ez a hét számunkra, eleinte három csoportban végeztük a munkát, mert eltérő állapotban érkeztek a játékosok, különböző feladatokat kellett csinálniuk, hogy azonos edzettségi állapotba kerüljenek – mondta Bernd Storck. – Elek Ákos és Juhász Roland egész héten nem tudott velünk edzeni. Elek sérüléssel érkezett, Juhász pedig rásérült egy korábbi sérülésre. Az utolsó edzésen majd meglátjuk, van-e esély a játékukra. Nem volt könnyű koordinálni a csapatot, de a srácok nagyon jól megoldották a feladatot. Szerdán már együtt edzett az egész társaság, és mindenki nagyon jó munkát végzett, nagyon jól felkészültek a pénteki mérkőzésre. Nagyon örülök, hogy készen állunk, de tudjuk, hogy nagyon nehéz meccs vár ránk.

A kapitány emlékeztetett, hogy a világranglista hetedik helyezettje, Európa negyedik legjobbja lesz az ellenfél, amely ebben a selejtezősorozatban mindössze egy gólt kapott.

– A jó helyezésük nem véletlen, annak köszönhető, hogy jó és eredményes mérkőzéseket zárt a csapatuk a közelmúltban. Főleg támadásban vannak nagyon gyors játékosaik, Keserut tudnám kiemelni, akinek kimondottan jó bal lába van. Nagyon nehéz meccs lesz, de nekünk is nagyon jó csapatunk van, biztosan nagy küzdelem lesz. Nem szeretnénk megkönnyíteni ellenfelünk dolgát azzal, hogy a tervezett játékunkról, taktikánkról túl sokat elárulunk. Tudom, hogy az egész ország nagyon várja ezt a meccset, de nekünk végig nagyon koncentráltnak kell lennünk, főleg a védelemben. Ebből a jól megszervezett védekezésből tudunk olyan támadásokat vezetni, amelyeket góllal zárhatunk.

Storck az eltiltás miatt hiányzó Gera Zoltán helyettesítéséről és a Dárdai-féle taktika megtartásáról sem nyilatkozott.

– Nem egyszerű a helyzet, de az edzéseken nagyon sok jó dolgot, biztató jelet láttam, szóval nem annyira rossz a helyzet. A szervezettség a legfontosabb, mindenkinek tisztában kell lennie a saját feladataival. Ne feledjük, hogy ez egy futballmeccs lesz, amit élvezniük kell a pályán lévőknek és a szurkolóknak egyaránt, és ennek a két félnek segítenie kell egymást. Határozott játékvezetőnk lesz, aki minden bizonnyal kordában tartja a mérkőzést.

A csoport állásával kapcsolatban a szövetségi kapitány megjegyezte: a tabella most nem annyira fontos, inkább az, hogy a magyar válogatott nyugodtan kezdje a mérkőzést.

– Két remek kapusunk van, mindketten kiválón munkát végeztek a héten, és a bajnokságban is jól teljesítményt nyújtanak, de miért kéne változtatnom? – kérdezett vissza végül Bernd Storck, aki ezzel kimondva-kimondatlanul arra utalt, hogy Király Gábor fog védeni pénteken.

Olvasói sztorik