Nemzetközi foci

Storck szerint ezzel a hozzáállással győzhetünk

A románok ellen debütáló szövetségi kapitány elégedett a válogatott felkészülésével, a játékosok motiváltak, így szerinte ezzel a hozzáállással képesek lehetünk győzni pénteken.

Bernd Storck az M4 Sportnak adott interjújábanelmondta, a magyar nemzeti csapat az utóbbi időszakban rengeteget fejlődött, egységes társasággá vált, ő pedig szeretné sikeresen folytatni azt a munkát, ami elődje, Dárdai Pál irányításával elkezdődött. A német szakember úgy érzi, sikerült megtalálnia a közös hangot a játékosokkal.

– Személyesen beszélgettem velük a stadionokban, a szállodákban. Sőt hagy áruljam el, az elmúlt három hétben több, mint ötezer kilométert vezettem, hogy lássam őket játszani, és válthassunk néhány szót. Ők is megismerhettek engem, látják, érzik, hogy engem is a siker hajt. Egy nagy családdá válunk, a magyar futballcsalád része vagyunk, együtt szeretnénk sikereket elérni – mondta.

A várható kezdőcsapatról a kapitány elmondta, ugyan megvannak az elképzelései a legerősebb összeállítású csapatról, de hisz abban, hogy a motivált, kiemelkedő formát mutató játékosok is esélyt kapjanak a bizonyításra.

Az ellenféllel kapcsolatban Storck megjegyezte, hogy borzasztóan nehéz feladat legyőzni a román együttest, a siker titka a helyzetkihasználás lehet.

– Erős az ellenfelünk, hihetetlenül jól szervezett csapat gyors és képzett labdarúgókkal. Akkor lehet esélyünk, ha a kínálkozó lehetőségeket gólra tudjuk váltani. Nem félek attól, hogy nem lesz helyzetünk, de amikor odakerülünk a kapujukhoz, nincs mese, be kell találnunk – fogalmazott.

A német szakember szerint először a védelmet kell jól megszervezni, és ha ez sikerül, nagyobb hangsúlyt fektethetünk a támadásokra.

– Az első tapasztalatok tükrében meglátjuk, hogy egy, kettő vagy három támadót vetünk be. A legfontosabb, hogy olyan akciókat alakítsunk ki, amelyek végén a román kapu elé tudunk kerülni. Ott pedig nem szabad hibázni, és akkor tényleg bármi megtörténhet – tette hozzá.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik