Nemzetközi foci

Gondokkal küzd a román kapitány

Formahanyatlás, sérülés és eltiltás is nehezíti a magyarok pénteki ellenfelének dolgát.

Kapcsolódó cikkek

A román válogatott szövetségi kapitánya, Anghel Iordanescu is megtartotta sajtótájékoztatóját csütörtök este, a Groupama Arénában a pénteki Európa-bajnoki selejtező előtt. A tapasztalt edző érzékeltette, hogy ő sem lenne elégedetlen a döntetlennel a magyarok ellen.

– Ami a csapatot illeti, kedvező pozícióban vagyunk pillanatnyilag, és nem csak a csoportban, hanem a világranglistán is. Ennek ellenére amikor összehívtuk a válogatottat, nagyon sok problémánk volt egyes játékosok formája miatt, ez a légiósok és a hazai környezetben szereplők egy részére is igaz. Sajnos a nehézségek nem szűntek meg, mert egészségügyi problémák is vannak, de reméljük, sikerül legyőzni ezeket, az orvosi stáb dolgozik rajta. Nagyon sajnálatos, hogy a keretből kimaradó remek játékosok nem lehet velünk formahanyatlás, eltiltás és sérülés miatt – kezdte Anghel Iordanescu.

Amikor a vendégcsapat kapitányát szembesítették Bernd Storck kijelentésével – azzal, hogy elégedett lenne a döntetlennel –, kijelentette, hogy tiszteletben tartja kollégája véleményét, vagyis ő is aláírná az ikszet.

A kezdőcsapat egyelőre csak ötven százalékban állt össze a fejében, a másik felét holnapig kitalálja. Állítása szerint a román klubcsapatok nemzetközi kupabúcsúja miatt nagyobb a nyomás a válogatotton. A játékosok morálján és formáján is tudott volna lendíteni, ha továbbjutnak a csoportkörbe, de ez több mint egy évtized után egyiküknek sem sikerült.

– Tisztában vagyunk vele, hogy rendkívül fontos meccs következik, amelyen ellenfelünk a saját szurkolói előtt fog játszani, ami nagyon fontos lehet ilyen helyzetben. Nem titok, hogy mindkét csapat szeretné az első vagy a második helyet elcsípni, ami automatikus továbbjutást jelent – közölte Iordanescu.

Olvasói sztorik