Nemzetközi foci

Nem „csipegetni” jönnek a románok

Anghel Iordanescu szövetségi kapitány elárulta, hogy nem egészséges az egyik legjobb játékosuk.

Kapcsolódó cikkek

A román válogatott megpróbál jó minőségű futballt játszani Budapesten, és mindent elkövet a pozitív eredményért, valamint a csoport első helyének megőrzéséért – jelentette ki Anghel Iordanescu román szövetségi kapitány a Magyarország és a Görögország elleni Európa-bajnoki selejtezők előtt hétfőn Bukarestben, sajtótájékoztatón – írja az MTI.

Iordanescu úgy vélte, hogy válogatottja számára a két legfontosabb összecsapás következik, figyelembe véve a csoport állását, a csapatokat elválasztó pontokat, valamint az Európa-bajnokságra való kijutás esélyeit.

– Azért utazunk Budapestre, hogy futballozzunk, és jó eredményt érjünk el – mondta Iordanescu, aki hozzátette, semmiképpen nem azért mennek, hogy „csipegessenek”. – A válogatott Romániát képviseli, és ígérem, megpróbálunk jó minőségű futballt játszani.

Anghel Iordanescu – utalva a két ország közötti rivalizálásra – meggyőződését fejezte ki, hogy a közönségnek fontos szerepe lesz, és a nézők nyomása érződni fog a magyar játékosokon, hiszen a két válogatottat csak három pont választja el egymástól, és a következő meccsek megváltoztathatják a csoport állását.

– Mi azonban mindent elkövetünk, hogy megőrizzük az első helyünket – mondta Iordanescu, aki bejelentette, hogy a Napoli hátvédje, Vlad Chiriches egészségi problémákkal küzd.

Emellett kitért a román futballt sújtó gondokra. Kifejtette, hogy a FIFA-világranglista – amelyen Románia a hetedik helyet foglalja el – nem tükrözi reálisan a román futball helyzetét. Kitért arra, hogy a román klubok válságos helyzetben vannak, és megemlítette, hogy sem a Steaua, sem az Astra nem jutott be az Európa Liga csoportkörébe, így tizenegy év után Románia képviselet nélkül maradt az európai kupákban. Hozzátette: a román élvonal egyre kevesebb játékost biztosít a válogatott számára.

A légiósokról elmondta: két-három kivétellel a román játékosok kevésbé fontos kluboknál szerepelnek, és olyanok is vannak közöttük, akik a kis csapatoknál csak tartalékok – mondta Anghel Iordanescu, aki szerint így a válogatott is nehéz helyzetben van.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik